Науката познава 7000 ядливи растения на нашата планета, но парадоксът

...
Науката познава 7000 ядливи растения на нашата планета, но парадоксът
Коментари Харесай

Какво ще ядем след 30 години

Науката познава 7000 ядливи растения на нашата планета, само че парадоксът е, че отлеждаме като селскостопански култури единствено 417 от тях, и на всичкото от горната страна набираме 90% от нужните ни калории едвам от 15 растителни типа.

От друга страна климатичните промени усилват риска от тежки продоволствени шокове, защото и сушата, и наводненията, зачестили в последните години, към този момент неведнъж компрометират реколтите, главните хранителни артикули се оферират в по-ограничени коичества, само че по тази причина пък на все по-високи цени.

Към тази комплицирана картина се прибави и войната в Украйна, която сподели какъв брой е рисково човечеството да разчита единствено на няколко селскостопански култури, обхванали световната търговия.

Така че, учените се заеха със задачата да подберат малко познати, само че скъпи за хората храни. За предложенията на специалистите от Кралските ботанически градини в Лондон споделя Военновъздушни сили.

Панданът (Pandanustectorius) е малко дърво, което пораства в крайбрежните региони и тихоокеанските острови в региона на Филипините. Дървото се приспособява елементарно към...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР