Научно изследване в Мюнхен показа, че антителата срещу новия коронавирус

...
Научно изследване в Мюнхен показа, че антителата срещу новия коронавирус
Коментари Харесай

Изследване за антитела намалява надеждите за ефикасна ваксина срещу новия коронавирус

Научно проучване в Мюнхен сподели, че антителата против новия ковид остават в тялото единствено няколко месеца, което понижава очакванията за ефикасна ваксина или за нескончаем имунитет, заяви ДПА.

Тестовете на пациентите в мюнхенската клиника Швабинг разкриха доста понижаване на броя на обезвреждащите антитела в кръвта, сподели Клеменс Венднер, старши съветник в отделението по инфекциозни заболявания, добавя Българска телеграфна агенция.

" При четирима от девет пациенти виждаме спад на обезвреждащите антитела в доста специфичния тест, който може да се прави единствено в лаборатория с висока сигурност. Можем единствено да допускаме за степента, в която това ще се отрази на продължителния имунитет и и тактиките за имунизация, само че това би трябвало да се следи от близко в развиване ".

Резултатите допускат, че оздравели пациенти могат да се заразят с вируса. За да бъде доказано това, са нужни спомагателни проучвания, добави Венднер.

Имунната реакция в организма се построява от В-клетки, които отделят антитела, и Т-клетки, които могат да разпознаят и убият познати антигени. И двата типа кафези са значими за продължителния имунитет.

Изследването на немските учени е в благозвучие с резултатите на други екипи по света.

Китайски експерти оповестиха в сп. " Нейчър ", че съществуването на антитела против ковид в кръвта понижава внезапно след два месеца. Това важи изключително за пациенти без признаци, които създават по-малко антитела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР