Научният портал ScienceAlert, позовавйки се на проведени по-рано научни изследвания,

...
Научният портал ScienceAlert, позовавйки се на проведени по-рано научни изследвания,
Коментари Харесай

Победителите при най-неприятните миризми в света са...

Научният портал ScienceAlert, позовавйки се на извършени по-рано научни проучвания, е направил асортимент на 5-те най-отблъскващи миризми в света, оповестява на своя уебсайт РИА Новости. На първо място в листата се подрежда миризмата на сероводород, написа БГНЕС.
Тя се излъчва от развалени яйца и от планетата Уран, за което неотдавна узнаха астрономите. Вторият най-неприятен мирис е този на плода дуриан. В него се съдържат 44 дейни ароматически съединения, които се смесват в съвършенно разнообразни аромати – от развалено яйце до карамел.
Наскоро, миризмата от плода на дуриан докара до евакуацията на цялостен университет в Австралия, вземайки аромата за токсичен газ.
На трето място е цветът на растението Рафлезия арнолди, имащ трупен мирис с нотки на изгниване и риба. По този метод, обаче, цвета притегля инсекти, които го опрашват.
На четвърто място се показва най-лошо миришещият хранителен артикул – френското сирене Вию Булон (Vieux Boulogne), а на пето място – дребен мравояд, който по оценката на учените, излъчва неприятна миризма в пъти повече от тази на скункса. Но този мирис избавя животното от хищници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР