Научните работници от специализираната лаборатория MAD /Monoclonal Antibody Discovery/ в

...
Научните работници от специализираната лаборатория MAD /Monoclonal Antibody Discovery/ в
Коментари Харесай

Италиански учени бележат сериозен прогрес в борбата с вируса

 Научните служащи от профилираната лаборатория MAD /Monoclonal Antibody Discovery/ в град Сиена са създали сполучлив медикамент против COVID-19, който освен лекува заболяването бързо, само че и обезпечава шестмесечен имунитет против нея. Както съобщи пред публицисти ръководителят на екипа проф. Рино Рапуоли, става въпрос за лекарство, което ще се продава в аптеките във флакон и ще се инжектира подкожно и то единствено един път. Резултатите от завършилите лабораторни проучвания са извънредно положителни, към този момент са почнали тестванията върху доброволци и досегашният им ход изпълва докторите с оптимизъм.

Очаква се първите количества от медикамента да бъдат създадени при започване на 2021 година взаимно с фармацевтичния тръст " Менарини ". По думите на проф. Рапуоли на процедура медикаментът е биологично оръжие, което унищожава ковид с помощта на свръх мощно антитяло. Става въпрос за моноклонирано човешко антитяло, което е изолирано всред 450 противодействащи на болестта антитела, образували се в организма на болни и излекувани от COVID-19 пациенти. така наречен свръх ефикасно биологично оръжие е било определено измужду трите антитела, оказали се " най-боеспособни " против " Sars-CoV-2 " след няколкомесечни тествания. Що се отнася до нужния материал за производството на медикамента, проф. Рапуоли съобщи, че той ще бъде издирван и обезпечаван посредством сиерологични проби, т.е. посредством кръвни проби за разкриване на антитела у хора, които са изкарали на крайник или в болница COVID-19.

Ученият изрази вяра, че изобретеното от него и екипа му лекарство ще бъде разполагаем скоро и с помощта на него ще може да се изчака умерено както създаването на качествена ваксина против ковид, по този начин и изнамирането на на ниска цена синтетично лекарство против болестта, написа още " Блиц ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР