Научни изследвания показват, че четири или повече чаши чай, независимо

...
Научни изследвания показват, че четири или повече чаши чай, независимо
Коментари Харесай

Изследване: Пиенето на четири чаши чай всеки ден снижава риска от диабет

Научни проучвания демонстрират, че четири или повече чаши чай , без значение дали черен, зелен или китайски олун чай, снижават риска от развиване на диабет вид 2 със 17%, заяви Юнайтед прес интеренешънъл. 

Резултатите са доста радващи, защото демонстрират, че хората могат да се погрижат за здравето си по наличен метод, споделя Сяин Ли от Университета по просвета и технологии в Ухан. 

Екипът на Ли е анализирал данни от 19 проучвания, обхващащи повече от един милион души от осем страни. Участниците в проучването са попълвали въпросници с информация за храненето и метода си на живот – физически извършения, пушене, консумация на алкохол. Около 46% от участниците оповестяват за пиянство на чай. Около 10% от тях са с диабет. 

За прецизиране на резултатите научният екип изследва три вида пиянство на чай – по-малко от една чаша дневно, една до три чаши дневно и четири или повече чаши дневно. Взето е под внимание дали участниците в допитването са от Европа, Азия или Съединени американски щати. 

Резултатът от изследването демонстрира, че една чаша чай снижава риска от диабет вид 2 с 1%. Сравнението с хората, които не употребяват чай, демонстрира, че една до три чаши на ден снижават риска с 4%. Консумиращите най-малко четири чаши чай на ден редуцират риска с цели 17%. Местоживеенето, полът и типът чай нямат значение. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР