Научи ли Европейският съюз урока си от бежанската криза от

...
Научи ли Европейският съюз урока си от бежанската криза от
Коментари Харесай

Научи ли ЕС урока си от бежанската криза от 2015-та?

„ Научи ли Европейският съюз урока си от бежанската рецесия от 2015 до 2017 година? Забравихме ли какво ни аргументи тя? Забравихме ли страховете, които тя всели в нашите общества? Не би трябвало да позволяваме при идващ мигрантски напън гранични страни като България, Гърция, Кипър да се оправят сами и да нямаме явен и работещ проект кои мигранти одобряваме и по какъв начин ги разпределяме в Европейски Съюз “, Това беше въпросът на българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на Годишната тирада за положението на Съюза на 15 септември 2021 година в Европейския парламент в Страсбург.   

„ Това, че от няколко години натискът по границите ни е слаб, не значи, че казусът е решен. Напротив, след случилото се в Афганистан и следствията, които ще има за целия район, нашите ненаучени уроци могат да се окажат неуспех за Европа. Нужно е Европейски Съюз да откри незабавно механизъм за отмерено систематизиране на тежестта при нова мигрантска вълна “, съобщи още Ева Майдел по време на изявлението си в пленарната зала.

Според нея Европейската организация за гранична и брегова защита " Фронтекс "  трябва да получи повече пълномощия за деяние и опция за неотложно разполагане на човешки запас, когато страна-членка на Европейски Съюз потърси помощ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР