Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се използва за

...
Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се използва за
Коментари Харесай

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се употребява за лекуване на разнообразни проблеми от антични времена. Лимонът съдържа извънредно доста потребни за здравето витамини и минерали. Той участва на трапезите на хора от целия свят и е желан за изработката на храни и питиета. Може би не знаете, само че лимонът има още доста разнородни приложения.

1. Ексфолиант - Лимонът е естествен метод да почистите лицето си. Не единствено, че ще почисти лицето ви прелестно, само че и ще направи чудеса с него. То напряко ще засияе единствено след няколко дни. Този толкоз скъп естествен ексфолиант би трябвало да бъде пробван от всяка дама, която желае да има красива кожа на лицето.
2. Намалява напрежението - Просто сложете няколко лимонови резенчета на нощното шкафче и се радвайте да спокойна вечер. Ароматът му има свойството да понижава напрежението и напрежението. Можете да употребявате и етерично масло от лимон. То ще ви разреши да спите по-спокоен сън и ще се будите отпочинали и енергични.
3. Освежаване на хладилника - За всяка една жена е същински призрачен сън неприятната миризма, която идва от хладилника и. Може би не ви се има вяра, само че лимоновият сок може да освежи хладилника ви единствено за няколко часа. Напоете малко памук с лимонен сок и го оставете в хладилника за няколко часа. Все отново преди да извършите това, не забравайте да изхвърлите храната, от която идва миризмата.
4. Ароматизиране на боклука - Да, може би ви звучи необичайно, само че всяка една от вас ще удостовери, че от кошчето за отпадък също се разнасят много неприятни миризми, които почтено казано от време на време ароматизират цялата стая. Ако желаете бързо да се справите с този проблем, просто сложете обелки от банан на дъното на кошчето.
5. Против мравки - Те несъмнено са доста неприятни, а битката с тях може да се окаже в действителност сложна и дълга. Ако не желаете още веднъж да пръскате десетки пъти с препарати в дома си, просто можете да се доверите на лимона. Достатъчно е единствено да напръскате с малко лимонен сок праговете на вратите си и первазите на прозорците. След това потърсете в дома си места, от които мравките е допустимо да излязат и напръскайте хубаво и там. След няколко дни към този момент ще сте не запомнили за този проблем.
6. Сваляне на килограми - Ако желаете бързо да свалите няколко кг за идните топли дни, просто се доверете на лимона. Достатъчно е да добавите резенчета лимон в чаша топла вода и да я изпиете рано заран на гладен корем. Лимонът ще ви помогне да изгорите мазнините, да изчистите тялото си от токсините и ще основат чувство за задоволеност.
7. Пречистване на организма - Всичките потребни субстанции, които лимонът съдържа, ви дават опцията да пречистите тялото си от токсините и арестуваните течности, единствено и само с негова помощ. Консумирайте лимони, с цел да пречистите тялото си от всичко ненужно. Също по този начин той се предлага и за консумация, за отбягване появяването на някои заболявания.
8. За здрава храносмилателна система – чували сте, че е хубаво заран на гладно да се пие по една чаша вода с лимон, нали? Тази композиция се грижи за храносмилателната ви система и ви оказва помощ да я поддържате здрава.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР