Нацистите не са добре дошли в австралийския щат Виктория, заяви

...
Нацистите не са добре дошли в австралийския щат Виктория, заяви
Коментари Харесай

Премиерът на австралийския щат Виктория: Нацистите не са добре дошли в щата ни

Нацистите не са добре пристигнали в австралийския щат Виктория, съобщи министър председателят на щата Даниел Андрюс след конфликти през вчерашния ден сред протестиращи бранители на правата на транссексуалните и неонацисти в щатската столица Мелбърн, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В обществени мрежи Андрюс осъди дейностите на към 30 облечени в черно мъже, взели участие в шествие и неведнъж отправили нацисткия привет пред Народното събрание на щата Виктория.

" Ще ми се да не трябваше да го споделям, само че очевидно се постанова: Нацистите не са добре пристигнали. Нито на стълбите пред Народното събрание, нито където и да било другаде ", безапелационен бе министър председателят. " Групата е била там да съобщи, че транссексуалната общественост не заслужава права, сигурност или достолепие ", сподели той.

" Ето това вършат нацистите. Тяхната злокобна идеология е да трансформират малцинствата в изкупителна жертва, а това няма място тук, също както и тези, които застават на тяхна страна ", акцентира Андрюс.

По данни на щатската полиция по отношение на вчерашните митинги са задържани трима души.

Миналата година Виктория стана първият щат в Австралия, забранил общественото излагане на нацистката свастика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР