Националното управление по трудовите отношения на САЩ стигна до извода,

...
Националното управление по трудовите отношения на САЩ стигна до извода,
Коментари Харесай

Илън Мъск ще бъде заставен да изтрие своя туит за синдикатите

Националното ръководство по трудовите връзки на Съединени американски щати стигна до извода, че преди три години е нарушила трудовото законодателство с уволняването на синдикален деятел , както и когато Илън Мъск и изразил в своя Twitter акаунт своята позиция по отношение на синдикатите. Сега, генералният шеф на Tesla ще бъде принуден да изтрие този туит и още веднъж да одобри на работа уволненият преди години чиновник, както и да компенсира неговите заплати и спомагателни средства за стимулиране.

Служителят е Ричард Ортис, някогашен участник в акцията „Справедливо бъдеще за Tesla“ (Fair Future at Tesla). По това време мениджмънтът на Tesla не е подкрепял основаването на синдикати, а през 2018 година Илън Мъск е изразил своята позиция в своята Twitter страница“

„Никой не пречи на хората от Tesla да гласоподават за основаването на профсъюз. Те могат да създадат това още на следващия ден. Но за какво би трябвало да се заплаща членски импорт и да се вършат дарения за нищо? Нашите индикатори по сигурност на труда са два пъти по-добри спрямо условията на UAW (всеобща профсъюз на служащите от автомобилната промишленост) и безусловно всички имат медицински застраховки“.

Този туит в този момент се възприема като, а изявлението на като публично изказване на компанията. Освен изтриването на този туит и възобновяване на работа уволнения чиновник, Tesla ще би трябвало публично да разгласява изказване във всички свои американски гигафабрики за това, че изказването написано от Мъск би трябвало да се смята за незаконно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР