Националното управление по аеронавтика и космически изследвания на САЩ (НАС)

...
Националното управление по аеронавтика и космически изследвания на САЩ (НАС)
Коментари Харесай

НАСА с две мисии по проучването на Венера

Националното ръководство по аеронавтика и галактически проучвания на Съединени американски щати (НАС) избра две задачи за проучването на, предава Дойче веле. Целта им е да схванат по какъв начин втората по раздалеченост от Слънцето планета е станала „ сходна на пъкъла ”, в случай, че има редица характерности, напомнящи тези на Земята.
Според изказването на, за подготовката на всяка от задачите са отпуснати към 500 млн. $, като и двете са планувани за 2028-2030 година
 Дните на Венера са изненадващо дълги Дните на Венера са изненадващо дълги
Ако в миналото се хвърлите в леглото изтощени и се оплачете: " Това беше най-дългият ден в живота ми " – е, добре, че не сте на Венера....
В рамките на задачата DAVINCI+ специалистите ще изследват атмосферата на планетата, която се състои главно от въглероден диоксид и азот, както и да дефинират вероятното битие на океани на Венера в предишното. Мисията VERITAS ще картографира повърхността на планетата, като в тази ситуация НАСА разчита да изследва геоложката история на Венера и да разбере за какво се е развивала по-различно, в сравнение с Земята.
Историята на изследванията на Венера от страна на Съединени американски щати датира от 1962 година, когато е изпратен галактическият уред „ Маринер-2 ”. Последният американски уред, изпратен с задача да изучи планетата, е „ Магелан ”, изстрелян през 1989 година за в детайли картографиране на повърхността на Венера. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР