Националното сдружение на кметовете на кметства в България остро осъжда

...
Националното сдружение на кметовете на кметства в България остро осъжда
Коментари Харесай

Малките кметовете застават в защита на бития им колега

Националното съдружие на кметовете на кметства в България остро осъжда нападението над Благомир Станев, кмет на село Белгун, община Каварна. След изявления в медиите Управителния съвет на сдружението осъди грозната постъпка и се свърза с пострадалия сътрудник, след което взе решение обществено да изрази мнение по неприемливата от човешка, морална и нормативна позиция акт.

Това се споделя в Отворено писмо на сдружението, публикувано след нападението над кмет на село Белгун, община Каварна Благомир Станев. Писмото е подписано от ръководителя на Националното съдружие на кметовете на кметства в България Румен Стоянов, който е кмет на Калофер

Отдавна е известно, че селските кметове „ отговорни “ за всичко, което се случва в дребните обитаеми места, въпреки че вменените им отговорности надалеч надвишават пълномощията им, се напомня още в писмото.

Да биеш кмет поради изборни резултати обаче е постъпка, която от с изключение на от наказателните органи, би трябвало да бъде наказана и жигосана и от обществото. Акт, който ясно демонстрира, че човешките права, демокрацията и политическият плурализъм в нашата страна да жестоко потъпкани, наред с доброволния, осведомен и неизвестен избор, сменен не от в този момент с следен, декларират кметовете на дребните обитаеми в страната.

Националното съдружие на кметовете на кметства в България застава на страната на кмета Станев и моли за заслужено правораздаване и цялата тежест на закона против побойниците, тъй като знаем, че с изключение на правдивост за него, тази присъда ще бъде за уродливите процеси, опорочаващи избори, политика и човешко достолепие, се споделя още в писмото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР