Националното съвещание на Демократи за силна България (ДСБ) даде мандат

...
Националното съвещание на Демократи за силна България (ДСБ) даде мандат
Коментари Харесай

ДСБ даде мандат за преговори за общо явяване на ДБ и ПП на парламентарния вот

Националното заседание на " Демократи за мощна България " (ДСБ) даде мандат на ръководителя на партията Атанас Атанасов за договаряния за предизборна коалиция на идните парламентарни избори за общо явяване във формат партии от " Демократична България " и Политическа партия " Продължаваме Промяната ". Това се споделя в резолюция на Националното заседание на ДСБ, публикувана от пресцентъра на партията.

Националното заседание на ДСБ поддържа напъните на управлението на партията за реализиране на общо явяване на идните предварителни парламентарни избори на " Демократична България - обединяване " с Политическа партия " Продължаваме Промяната " като единствена опция за тяхното продобиване, излизане от политическата рецесия и лъчение на ръководство, се споделя още в резолюцията.

Там се показва, че идващото ръководство би трябвало да реформира българските институции, да организира същинска правосъдна промяна, да изкорени корупцията и обезпечи стопански напредък, посредством който сензитивно да се покачат приходите и благосъстоянието на българските граждани; да модернизира българската войска и служби, да извърши нужните условия за приемане на България в Шенген и еврозоната, да укрепи евроатлантическата ориентировка на България и да се утвърди като благонадежден сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, уверено да противодейства на заканите от Кремъл и всевъзможни опити за отклонение от външнополитическа ориентировка на България.

 Снимка: Bulphoto

Националното заседание на ДСБ прави оценка постигнатото от съдружния формат " Демократична България " като сполучливо и показва, че съществена цел би трябвало да бъде запазването и бъдещо консолидиране на обединяването.

В резолюцията се регистрира и нуждата от обединяване и централизация на реформаторските сили в България на идните парламентарни и локални избори, с цел да бъдат пресечени опитите за реституция на корумпираното ръководство на Борисов благодарение на партиите на статуквото и изборни фалшификации.

Националното заседание на ДСБ регистрира и нуждата от подсилване на парламентарната република и парламентарното ръководство, сформиране на устойчиво държавно управление, което да подсигурява националната сигурност, както и да бъдат пресечени всички опити за подтикване на страната към република с президентско ръководство, написа в резолюцията.

От партията правят оценка продължителното ръководство под формата на служебни държавни управления, назначени от президента Румен Радев, като рисково за демокрацията, евроатлантическата ориентировка и икономическото развиване на България, и въздействието ѝ в района.

Националното заседание на ДСБ разпорежда на общинските и регионалните структури на партията да водят договаряния за необятно обединяване на реформаторските сили за издигане на общи кандидатури на идните локални избори. Отстраняването на ГЕРБ и Движение за права и свободи от локалната власт е единствената опция за превъзмогване на корупцията и феодализацията на българските общини, показват от ДСБ.

 Снимка: Bulphoto

Гости на Национално заседание на ДСБ през днешния ден бяха Владислав Панев - съпредседател на Политическа партия " Зелено придвижване ", Христо Иванов - ръководител на Политическа партия " Да, България ", Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия " Продължаваме Промяната ".

 Снимка: БТА

" Демократична България " е стожер на евроатлантическите полезности у нас, не желаеме обаче да сме сами, сподели Атанасов. Той благодари на Кирил Петков за наличието му през днешния ден на форума на ДСБ. Защото това е знак, че би трябвало да бъдем в идната борба дружно, с цел да бъдем първа политическа мощ и да получим първия мандат за сформиране на държавно управление, уточни Атанас Атанасов на партийния конгрес.

Заедно би трябвало да създадем по този начин, че след идващите избори да осигурим победа и на локалните избори, след което дружно да обърнем курса на нашата страна, съобщи още ръководителят на ДСБ и предвижда яростна борба за локалната власт.

" Реставраторските сили явно са стигнали до заключението, че играта на безсилие, в която вкараха политическата система на страната, към този момент е спечелила, и че те влизат във етапа на търсене на своя реванш, счита той. Борисов и неговите другари желаят да се върнат във властта на бял кон, съобщи Атанасов.

В приветствието си пред Националното заседание на ДСБ съпредседателят на Политическа партия " Зелено придвижване " Владислав Панев означи каква е смяната в последните две години. " В 44-ото Народно заседание нямаше нито един народен представител, който да е новаторски надъхан. В момента тези депутати сме 73-ма, в случай че броим и Явор Божанков, сме 74. След два месеца би трябвало да бъдем 121 ", съобщи той.

 Снимка: БТА

Председателят на " Да, България " и съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов разяснява, че въпреки предходният режим да не е на власт, във вакуума се случват неприятни неща и моделът пробва да се завърне по всевъзможен метод. Изведнъж се оказа, че до момента в който България тъне в неспособност да излъчи ръководство, тя последователно стартира, безусловно пред очите ни, да мутира в някаква странна квазипрезидентска република, сподели той. Наш дълг и отговорност е дружно с нашите сътрудници от " Продължаваме Промяната " да намерим метод България да има същинско демократично реформаторско проевропейско пронатовско ръководство, съобщи Иванов.

 Снимка: БТА

На Националното заседание на ДСБ съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков уточни, че имат доста значима задача в идващите месеци - да изпълнят Народното събрание с хора, с които съединението може да прави силата. Всички имаме една обща цел - би трябвало да осъзнаем силата ни в обединяването, разяснява той. Според Петков, в случай че влязат във всяко кътче на България дружно, на идващите избори ще бъдат първа политическа мощ и ще наложат разпоредбите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР