Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства е констатирало,

...
Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства е констатирало,
Коментари Харесай

37 българи са подслушвани със специални средства

Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства е установило, че по отношение на 37 жители са желани, позволени и прилагани специфични разследващи средства. Това се споделя в известие оповестено на уеб страницата на бюрото, във връзка направени инспекции във връзка със сигнали.

От НБКСРС показват, че в интервала от 01.05.2021 година до 30.09.2021 година при тях са постъпили 116 сигнала от жители, с изказвания, че по отношение на тях са прилагани непозволено СРС. От тях 64 сигнала са от лица, показали данни, че във връзка с тях има прилагани незаконосъобразни СРС в качеството им на ръководители или членове на политически партии, и участници в митингите през лятото на 2020 година

Освен това, във връзка писмо постъпило от краткотрайната парламентарна комисия за следствие на обстоятелствата към митингите предишното лято и подслушването на жители и политици, от НБКСРС са се самосезирали във връзка с 141 жители. Към сегашния миг са завършили 202 преписки, а инспекциите по 55 преписки не престават, се споделя още в известието. От Бюрото напомнят, че досега инспекциите са открили непозволено използване на СРС по отношение на двама души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР