Национално междуведомствено звено ще координира дейността на прокуратурата и ДАНС

...
Национално междуведомствено звено ще координира дейността на прокуратурата и ДАНС
Коментари Харесай

Гешев и шефът на ДАНС създадоха спецзвено за вота. Рашков е пас |

Национално междуведомствено звено ще координира активността на прокуратурата и ДАНС за обезпечаване на дейно взаимоотношение на институциите по време на предизборната акция, в самия избирателен ден и до формалното оповестяване от ЦИК на окончателните резултати от вота.

Звеното става факт след взаимна заповед на основния прокурор Иван Гешев и шефа на Държавна организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев, с която се регламентират " дейностите на институциите по гарантиране на политическите права на жителите, обезпечаване на бърза и съответна реакция на противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой, и законосъобразното осъществяване " на президентския и парламентарния избор на 14 ноември, оповестяват от държавното обвиняване.

Гешев е изпратил писмо до вицепремиера по публичния ред и сигурността и вътрешен министър Бойко Рашков в осъществяване на наредбата на член 18, алинея 5 от Изборния кодекс на 12 октомври 2021 година Към момента отговор няма, показват от прокуратурата.

В средата на октомври обаче  следното:  " Със или без писмо работата в Министерство на вътрешните работи върви доста добре. По отношение на изборите има действия, които са характерно полицейски, там прокуратурата няма място " .

Във ВКП ще работи и дежурно звено, което ще проучва всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушавания. Гражданите и организациите могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, оповестени на интернет-страницата на държавното обвиняване, допълват още от ведомството на Иван Гешев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР