Национално честване Шипченска епопея“ е едно от най-масовите ежегодни събития

...
Национално честване Шипченска епопея“ е едно от най-масовите ежегодни събития
Коментари Харесай

Отлага се официалното честване на Шипченската епопея заради коронавируса

Национално честване „ Шипченска епопея “ е едно от най-масовите годишни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и вземат участие локални и държавни институции, културни и неправителствени организации и събира хиляди гости от цялата страна и чужбина на заветния връх Шипка, оповестиха от регионалната администрация в Габрово.

" Всяка година ние приканваме хиляди хора да бъдат с нас на Върха и по този метод да отдадат своята респект към тези знайни и незнайни воини, дали живота си за свободата, която през днешния ден изживяваме! Всяка година организираме богата стратегия със събития, както за деца, по този начин и с внимание към техните родители, ангажира се публичен превоз, организира се възстановка на боевете, която е и най – атрактивната част от тържествата и която събира хиляди хора, пристигнали да съпреживеят оня незабравим миг от защитата на Прохода.
Ние уредниците, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който Коронавирус - 19 съставлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемиологичната ситуацията, която продължава да е все по този начин динамична, и във връзка рекомендация на Областния спешен щаб за предварителна защита разпространяването на COVID-19 в област Габрово, всички всеобщи прояви, които провокират скупчването на доста хора на едно място, без да може да бъдат спазени ограниченията за отдалеченост – въпреки и навън, са планувани за идната 2021 година ", декларират от администрацията.

" Призоваваме жителите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към запазване на персоналното и публично здраве! Вярваме, че всеки ще откри заслужен метод, с който да уважи героите от Шипченската епопея ", се споделя още в известието на регионалната администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР