Националният вратар Пламен Илиев беше основен футболист и на Левски,

...
Националният вратар Пламен Илиев беше основен футболист и на Левски,
Коментари Харесай

Пламен Илиев: Приликата между Левски и Динамо са феновете

Националният вратар Пламен Илиев беше главен футболист и на Левски, и на Лудогорец. От септември насам стражът е част от румънския гранд Динамо Букурещ, който по сходство на „ сините “ изживява сложни времена. Тигъра се съгласи да приказва пред Gong.bg преди дербито сред столичани и „ орлите “ тази неделя.

„ Трансферът в Динамо се случи в границите на няколко дни. Обадиха ми се, с цел да потвърдят интереса си, а по-късно се разбрахме за изискванията. Мога да кажа, че бързо се стигна до прехвърлянето. За мен беше по-важно, че Динамо ми даде опция да играя. Когато се разделих с Лудогорец беше краят на трансферния прозорец и вариантите са много по-малко в този интервал. Подписах единствено до лятото, а по-късно ще забележим по какъв начин ще се развият нещата “, стартира Тигъра.

“На всички в Румъния е ясно, че положението на клуба не е доста положително. Опитват се много хора да оказват помощ, почитателите оказват помощ доста също. Имаме най-младия тим в лигата. Никой не желае да го признае, само че задачата е тимът да не изпадне през тази година. Наистина сме доста млад отбор, с доста млади момчета. Повечето от тях през предишния сезон са играли за втория тим на Динамо. В персонален проект за мен е значимо да съм здрав, защото в последните години имах някои травми, които ми попречиха да имам неизменност в играта си. Ще се веселя да съм здрав и да запиша колкото се може повече минути до лятото. След това ще забележим дали ще остана, дали ще са удовлетворени от мен “.

„ Раздялата с Лудогорец стана след втория мач в Шампионската лига против Малмьо. Седнахме с управлението и преценихме, че е най-добре и за двете страни да се разделим. Ясно беше, че няма да получавам шансове в тима, а за мен беше по-важно да играя. Бързо се разбрахме и прекратихме контракта “, продължи ботевградчанинът.

„ Минаха два мача в групите на Лига Европа. Разбира се, групата на Лудогорец въобще не е лека. Знам за какви тимове става на въпрос. Видя се и през вчерашния ден, че Цървена звезда, макар неналичието на някои футболисти, остава много първокласен тим. За Мидтиланд също мога да кажа, че е доста добър тим, здрави момчета. За Брага няма какво да се разяснява, част от доста мощно състезание. Шансовете за Лудогорец остават, защото има цели четири мача до края на групата. Вече си зависи от тях. Дано да нямат проблеми с травми, защото Недялков и Десподов имаха контузии. С тяхното наличие тимът наподобява по доста по-добър метод “.

„ Според мен и през тази година главен съперник на Лудогорец за купата ще бъде ЦСКА. Те не престават да са сложен и добре проведен тим. Определено главен съперник на Лудогорец. Но не мисля, че „ орлите “ ще имат проблеми и още веднъж ще побеждават с купата “.

„ Положителните неща в Левски от това, което слушам и чета са, че ще бъдат поизчистени нещата със заплащането на футболистите. Не съм наясно тъкмо по какъв начин стоят нещата. Това е, което чета от пресата. Щом и Станимир Стоилов се е съгласил да бъде треньор, той държи доста на тези неща – всичко да е правилно. С него тимът бавно ще излезе от рецесията и ще усъвършенства играта си. Може би ще желае и нови футболисти през зимата. С Мъри Левски ще е радикално друг тим. Има потребност и от време “, продължи вратарят.

„ При всички положения Левски ще е доста по-организиран тим при Стоилов. Имат и много качествени български футболисти в състава. Георги Миланов стартира да възстановява формата си. Беше много време отвън футбола. С него играта на Левски е доста по-добра от преди. Надявам се да стане забавен мач. Прогнози не мога да давам “.

„ Прилики сред Левски и Динамо? Феновете тук много оказват помощ на тима. Реално поради тях тимът съществува още. При Левски обстановката е сходна. Прилики има. Колкото и тъжно да звучи това. И Левски, и Динамо са огромни тимове и бавно нещата ще тръгнат нагоре и за двата клуба. Една от главните аргументи е, че имат милиони почитатели. Хората милеят за тимовете си “, разяснява Илиев.

„ Дай Боже Левски да успее да се класира за Европа. Това ще е добре за всички, които обичат Левски. Мъри е наясно по какъв начин са нещата в клуба. При всички положения със Стоилов „ сините “ ще се борят до последно за място в евротурнирите “.

„ Кой мач сред Левски и Лудогорец ще помня постоянно? Бил съм и от двете страни на барикадата. Когато бях в Левски тимът беше доста мощен. Борбата беше сред Левски и Лудогорец за купата. Имаше прочувствени мачове и на „ Герена “, когато бях там и сме побеждавали Лудогорец. Имаше и такива с екипа на Лудогорец. Първият ми мач за тях беше на „ Герена “ пред много аудитория. Доста са мачовете, за които се сещам и бяха прочувствени за мен персонално “, приключи Илиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР