Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години

...
Националният волейболен отбор на България за младежи до 21 години
Коментари Харесай

България U21 остана на 6-то място на Световното

Националният волейболен тим на България за младежи до 21 години остана на 6-о място на Световното състезание, на което бяхме съдомакини с Италия. Момчетата на селекционера Найден Найденов отстъпиха на връстниците си от Белгия с 1:3 (25:19, 22:25, 20:25, 23:25) в борбата за 5/6-о място на Мондиал 2021, играна довечера в Карбония (Италия).

Първата част на срещата стартира изцяло равностойно до 7:7, след което България поведе с 10:7 след неточност от сервис на белгийците, ас на Александър Николов и контра на Цветослав Николовски. Това накара треньорът на Белгия Крис Ейкманс да вземе тайм-аут. Прекъсването не даде резултат и разликата набъбна до 13:8 в интерес на българските "лъвчета ". Въпреки напъните на Белгия, България задържа преимуществото си до 17:13 след страховит блок на Алекс Николов и навън на Фере Регерс. България продължи да води до 21:16 след нова контра блок-аут на Алекс Николов, след което умерено затвори гейма в своя изгода при 25:19 след неточност при мрежата на капитана на Белгия Вуут Д'Хеер.

В началото на втория гейм Белгия дръпна с 2:0 и 4:2. България съумя да изравни при 7:7 след офанзива в навън на Сеппе Роти и сполучлива контра на Самуил Вълчинов. Играта продължи точка за точка до 10:10, след което младите белгийци още веднъж поведоха с 12:10 след две неточности на Алекс Николов и разпределителя Стоил Палев. Въпреки тайм-аута за Найден Найденов, последва контра блок-аут на Симон Пласке и 13:10 за Белгия. Независимо от напъните на "лъвчетата " да се върнат в гейма и да изравнят, Белгия резервира преднината си до 23:19 след неточности от сервис на Цветослав Николовски и в офанзива на Вълчинов, с цел да завоюва гейма с 25:22 и да изравни на 1:1.

И третия гейм потегли равностойно до 6:6, след което Белгия още веднъж поведе с 8:6 след две неточности на българите. Разликата набъбна до 11:7 след офанзива на Сеппе Роти и отлична обсада на Вуут Д'Хеер, което пък накара Найден Найденов да вземе спиране. Постепенно България понижи до 12:11 след страховит индивидуален блок на Самуил Вълчинов и неточност на Роти. Българските "лъвчета " даже изравниха при 13:13 след нова фантастична обсада на Вълчинов. Белгия още веднъж дръпна при 16:14 след офанзива в навън на Вълчинов и технично стартиране на Симон Пласке, само че България незабавно изравни при 16:16 след обсада на Цветослав Николовски. Последваха няколко замени във водачеството, с цел да се стигне до 22:19 за Белгия след неточност от сервис на българските младежи последвана от сполучлива контраофанзива на Роти и обсада на Д'Хеер. В последна сметка Белгия завоюва гейма с 25:20.

Четвъртата част започва по-добре за Белгия, която поведе с 4:1 след неточност при мрежата последвана от обсада на Фере Регерс и контра на Симон Пласке. Въпреки направените смени от Найден Найденов, разликата продължи да пораства до 7:2 за белгийците. Постепенно България съумя да стопи изоставането си до 8:6 след офанзива на Самуил Вълчинов. Равностойната игра сред двата отбора продължи до 16:14, след което съумя да изравни при 16:16 и даже да излезе напред в резултата при 17:16 с помощта на няколко отлични изяви на Вълчинов. Последваха сервис в навън на Вълчинов и неточност при контра на влезлия като запаса Денис Карягин и 18:17 за Белгия. Грешка на белгийците и страховит блок на Любослав Телкийски и 19:18 за "лъвчетата ". Борбата за всяка топка и точка продължи до 23:23, само че въпреки всичко Белгия измъкна гейма с 25:23 след атака-пайп на Сеппе Роти и контра на Лиам МакКлъски, а с това и успеха с 3:1 гейма.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР