Националният статистически институт ще представи резултатите от преброяването на населението

...
Националният статистически институт ще представи резултатите от преброяването на населението
Коментари Харесай

Обявяват резултатите от „Преброяване 2021“

Националният статистически институт ще показа резултатите от преброяването на популацията на страната, извършено от 7 септември до 10 октомври 2021 година

От Национален статистически институт ще показват данните за популацията по пол, възраст, юридическо фамилно състояние и по обитаеми места . До края на октомври ще бъдат оповестени и социално-икономическите характерности на популацията на страната – степен на приключено обучение и икономическа интензивност.

Вече стана ясно, че съгласно предварителната оценка от преброяването, популацията на страната е 6,5 млн. души . Оценката се учредена на данните за броя на електронно преброилите се лица, на оперативна информация за описите на преброените обекти и на оценка за упования брой обекти в секторите, които са останали без преброител

През ноември ще излязат данните за етно-културните характерности етническа принадлежност, майчин език, изповедание и набожност, както и за миграция – вътрешна миграция, имигранти и пътувания до работното място.

През декември ще бъдат оповестени и резултатите от извадковите проучвания – „ Раждаемост и репродуктивно държание на популацията “ и „ Миграция и миграционно държание на популацията “, както и данни за здравния статус на популацията.

Предходното национално броене беше през 2011 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР