Националният статистически институт провежда ежемесечно кратко бизнес изследване сред нефинансовите

...
Националният статистически институт провежда ежемесечно кратко бизнес изследване сред нефинансовите
Коментари Харесай

39% от фирмите отчитат намаление на оборота си през декември


Националният статистически институт организира ежемесечно малко бизнес проучване измежду нефинансовите предприятия за да обезпечи и даде информация за резултата на изключителното състояние и последвалата епидемиологична конюнктура, обвързвана с COVID-19, върху другите браншове на стопанската система в страната.

От участвалите в анкетата предприятия 39% показват, че през декември 2020 година са имали понижение в приходите от продажби на артикули или услуги спрямо ноември, 46.4% са показали, че не е имало смяна в приходите от продажби , а за 14.5% е имало нарастване.

Разпределението по стопански действия демонстрира, че 56.4% от респондентите в действия „ Култура, спорт и развлечения, ремонт на домашен движимости и други действия “ са записали понижение в приходите от продажби на артикули или услуги, следвани от „ Търговия, превоз и ресторантьорство “ - с 44.4%, за промишлеността този дял е 41.6%, а за строителството – 24.4%.

По отношение на наетия личен състав 25.3% от нефинансовите предприятия са създали стъпки за прилагане на „ заплатен отпуск “, следват „ неплатен отпуск “ - 20.3%, „ отдалечена форма на работа “ - 16.4%, и „ възползване от държавни ограничения за подкрепяне на работодателите “ - 10.5%.

За идващия месец 92% от интервюираните нефинансови предприятия предвиждат, че ще продължат актуалната си активност, 4.7% - ще преустановят краткотрайно активността си, а 1.7% - ще прекратят активността си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР