Националният селекционер на Испания Луис Енрике напусна поста след по-малко

...
Националният селекционер на Испания Луис Енрике напусна поста след по-малко
Коментари Харесай

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания след по-малко от година начело

Националният селекционер на Испания Луис Енрике напусна поста след по-малко от година отпред на отбора. Специалистът, който пое " Фурия роха " след международното състезание в Русия през предишния юли, си потегля заради персонални аргументи.

Новината заяви испанският всекидневник " Марка ", а малко по-късно управлението на Испанската кралска футболна федерация (RFEF) удостовери. Президентът на организацията Луис Рубиалес свика конференция, на която беше показан новият треньор Роберт Морено. Досега той беше асистент на Луис Енрике.

Това е поредна промяна в испанския народен отбор за последната година. Ден преди началото на международното състезание в Русия Хулен Лопетеги беше уволнен, откакто подписа контракт с " Реал " (Мадрид). На мондиала испанците бяха водени от Фернандо Йеро, преди да бъде подписан контракт за 2 години с Луис Енрике.

В престоя си отпред на " Фурия роха " някогашният състезател на " Реал " и " Барселона " водеше отбора в 10 срещи. В тях Испания записа осем победи и две провали при голова разлика 28:10. Загубите бяха от Англия и Хърватия в Лигата на нациите и двете пристигнаха с един и същи резултат – 2:3.

⚠ OFICIAL | Robert Moreno, nuevo seleccionador de la @SeFutbol.

¡Mucha suerte, míster!#UnidosPorUnRETO

ℹ Más info: https://t.co/ArSXJR5JI9pic.twitter.com/1LaSSm1Cxc
— Selección Española de Fútbol (@SeFutbol) June 19, 2019

" Ние уважихме решението на Луис Енрике, който ни сподели, че не може да продължи да бъде треньор на тима. Оставаме с най-хубави усеща към него и вратите на RFEF постоянно са отворени за него ", сподели Рубиалес.

Новият треньор Морено дълги години е дясната ръка на Енрике. Двамата работят дружно от времето им във втория тим на " Барселона ". След това Морено беше помощник на Луис Енрике в " Рома ", " Селта " и " Барселона ", преди да го последва и в националния отбор.

Младият експерт е считан за един от най-хубавите видеоанализатори в Испания. Преди години той написа книга " Моята рецепта за 4-4-2 ".

" Да застанеш отпред на Испания е огромно предизвикателство и отговорност. Ще дам най-хубавото от себе си да работя за моята татковина. Аз съм до Луис Енрике 9 години и той ми е повлиял освен като треньор, само че и като човек. Благодаря му за всичко ", сподели Морено.

Той водеше Испания през март в мач против Малта, когато Енрике трябваше незабавно да се прибере поради персонални проблеми до Испания. Луис Енрике, който е на 49 години, реализира най-големите си триумфи отпред на " Барселона ". През 2015 година той изведе каталунците до требъл (Ла Лига, Купата на краля и Шампионската лига). В два следващи сезона завоюва купата и взе общо девет трофея за три години, като завоюва 76% от мачовете си.

Испания е отпред в група F на европейските квалификации, като има цялостен актив след четири мача. " Фурия роха " води пред Швеция и Румъния, които имат по 7 т.

 Роберт Морено
© Associated Press

Роберт Морено
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР