Националният селекционер на Хърватия Златко Далич заяви, че достигането на

...
Националният селекционер на Хърватия Златко Далич заяви, че достигането на
Коментари Харесай

Златко Далич: Ще е велико да повторим финала от 2018-а

Националният селекционер на Хърватия Златко Далич съобщи, че достигането на полуфиналите на международното състезание в Катар е страховит усех за неговия отбор, само че “ватрените ” желаят повече. 

Преди четири години в Русия балканците доближиха финала, където обаче изгубиха с 2:4 от Франция. Днес, от 21 часа, хърватите ще се изправят против Аржентина, само че Далич е безапелационен, че неговите футболисти са подготвени за тежкия конфликт.

“Ние сме измежду четирите най-хубави тима в света. Това е извънреден триумф за Хърватия, само че ние желаеме повече. Играем против великата Аржентина, те са страховит тим, воден от Лионел Меси.

Анализирахме противника и знаем по какъв начин играе, къде ще желаят да насочат мача. По природа съм оптимист и имам вяра на играчите си. Те имат страховит темперамент, нямаше по какъв начин да сме на полуфинал без това.

Играхме продължения в двата мача от елиминациите до тук, само че сме на полуфинал на международно състезание, тъй че не обсъждаме такива неща като безсилие. Имаме мощ, предпочитание и сила. Ще дадем най-хубавото от себе си. Възстановявахме се след всеки мач, ” съобщи Далич.

Хърватия и Аржентина се изправиха един против различен и преди четири години, само че тогава в груповата фаза, когато “ватрените ” завоюваха с изрично с 3:0.

“Този мач от 2018-а няма нищо общо с утрешния. Това е страховит конфликт с доста високи залози и за двата отбора. Очаквам огромна динамичност в мача, тимовете няма да пестят сили, само че и също по този начин чакам уместност и от двете страни.

Двубоят на Аржентина с Нидерландия бе много изострен, имаше доста конфликти и експанзия, уповавам се на следващия ден да не е по този начин. За мен дуелът ни с Англия на полуфиналите през 2018-а е номер едно за всички времена, по-късно идва този с Бразилия в този момент.

Сблъсъкът ще е трети. Да повторя достижение като край на Световно състезание, да повторим това достижение ще е в действителност велико историческо събитие за Хърватия. Този тим от преди четири години се трансформира от една фантазия в действителност за всички дребни страни, ние им дадохме право да мечтаят. Преди четири години никой не очакваше да реализираме такова нещо, да стигнем край и нашата битка окуражи доста други, ” съобщи Далич.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР