Националният селекционер Младен Кръстаич говори пред медиите след загубата с

...
Националният селекционер Младен Кръстаич говори пред медиите след загубата с
Коментари Харесай

Кръстаич: Това е най-доброто, с което България разполага в момента

Националният селекционер Младен Кръстаич приказва пред медиите след загубата с 0:3 от Унгария в подготовка за Евро 2024. Сръбският треньор съобщи, че това са най-хубавите футболисти, с които България разполага сега. 

" За страдание нямам лукса да разполагам с играчи, които се състезават в огромни клубове и играят на най-високо равнище, също така имахме проблеми с контузени играчи. Някои от измененията на почивката също бяха подбудени от травми. Рокадите бяха насилствени, само че такива неща се случват. За страдание множеството играчи играят в българското състезание и не са привикнали да играят на подобен висок темп, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди ", стартира Кръстаич. 

" Играчите, с които разполагаме имат своите качества - те обаче са неопитни и когато се изправят против футболисти от висока класа от време на време не съумяват да се оправят с тях. Някои от тях играят, а други не, във вътрешното състезание, само че това са играчите, с които разполагаме и както съм казвал имат своето бъдеще. "

" Без значение по какъв начин приключи днешният мач ние знаехме за какъв тим става въпрос. Последните години напреднаха извънредно доста. Това не е Унгария, която гледахме преди 10-15 години. Неслучайно при жребия споделих, че Сърбия е любимец, а на второ място е Унгария. Що се отнася до нашия тим - имаме млади и перспективни играчи - това, което можем да създадем е да погледнем Унгария като модел за тим, който съумява да прогресира, вдигайки равнището на своето вътрешно състезание ", добави сърбинът. 

" Не бих отличил единствено Доминик Собослай, въпреки че е състезател от висока класа, който играе в топ състезание. Що се отнася за нашия тим още при идването си споделих, че в случай че се играе както до момента, не бих пристигнал. Идеята е да има смяна, само че са нужни години, с цел да се построи такава игра, че България да се опълчи на тимове като Унгария или Сърбия. Реално това е най-хубавото, с което разполага България сега. "

" Не единствено в България, само че и в Сърбия и други сходни страни тренорът постоянно е отговорен. Що се отнася за опитните играчи - те имат качества и експедитивност. В момента по-добри от тях нямаме. Младите, като се изключи две, три момчета, които липсваха поради травми - това са играчите, с които разполагаме. Искам да работя с тези, които имам разполагаем и с тях да изградим тим за бъдещето ", приключи Кръстаич. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР