Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание, свикано

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание, свикано
Коментари Харесай

Тристранката обсъди антикризисни решения, акцент бе мярката 60/40

Националният съвет за тристранно съдействие организира изключително онлайн съвещание, свикано от заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова.  На него бяха разисквани оферти за антикризисни ограничения на обществените сътрудници и мненията на отрасловите министерства по тях. 

Дебатите бяха извънредно динамични като един от акцентите на консултациите беше мярката 60/40. Бяха застъпени позиции, че нейният обсег би трябвало да се разшири. 

Беше реализирано съгласие измежду членовете на Съвета по предложенията за подкрепяне на предприятията на хората с увреждания. 

Заседанието приключи с решение систематизираните оферти, направени от обществените сътрудници дружно със стенографския протокол, да бъдат изпратени на способените министерства за изложение на позиция. 
Съветът взе решение останалите две точки от дневния ред да бъдат прегледани на последващо съвещание. 

Постъпилите писмени оферти за антикризисни ограничения на обществените сътрудници и мненията на отрасловите министерства по тях по т. 1 от дневния ред на съвещанието са оповестени на електронната страница на НСТС в Портала за консултативни препоръки на Министерския съвет/ https://saveti.government.bg/web/cc_13/1
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР