Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание. На

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание. На
Коментари Харесай

Тристранката удължи срока за подаване на молби по мярката 60 на 40 до края на юни

Националният съвет за тристранно съдействие организира изключително онлайн съвещание. На него държавното управление и обществените сътрудници разискаха план на Постановление за изменение на Постановление № 55 на Министерския съвет от 2020 година за установяване на изискванията и реда за погашение на обезщетения на работодатели за опазване на заетостта на служащите и чиновниците при прекратяване на работа заради изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

На съвещанието, което беше свикано от заместител министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова, обществените сътрудници, като се изключи АИКБ, поддържаха плана на Постановление на Министерски съвет за изменение на Постановление № 55, прочут като мярката 60/40.

Съгласно препоръчаните от Министерството на труда и обществената политика промени интервалът, в който работодателите могат да аплайват за погашение на обезщетения, се удължава до 30 юни 2020 година

Компенсациите ще се изплащат за целия интервал или за част от него - от 13 март до 30 юни, само че за не повече от три месеца. Работодателите, получили обезщетения по постановлението, следва да изплащат на служащите и чиновниците трудово заплащане в размер не по-малък от размера на осигурителния приход за месец януари 2020 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР