Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна съгласие за командировките в

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество постигна съгласие за командировките в
Коментари Харесай

Увеличават командировъчните в страната и чужбина

Националният съвет за тристранно съдействие реализира единодушие за командировките в страната. Тристранката през днешния ден разиска командировките в страната и тези в чужбина. И двата нормативни акта не са изменяни надлежно от 2004 и 2008 година, както напомни общественият министър Лазар Лазаров на конференция след съвещанието.

Командировките в страната скачат на 40 лв. при нощувка. Това изпреварва инфлацията, по думите му. По преценка на командироващия размерът на командировъчните може да бъде повишен до 200% или да стигне до 120 лв..

Командировката ще може да се издава и в електронен тип. Предвижда се гъвкаво отчитане на осъществената работа от страна на служителя. Увеличава се размерът на квартирните пари за командировка зад граница, само че дневните ще са разнообразни според от страната, където служителят е командирован.

Цветан Симеонов от БТПП посочи, че 97% от бизнеса поддържа промените на наредбата за командировките в страната и 85% за командировките в чужбина. Сложна методика за установяване на размера на командировките в чужбина е заложило МФ, съгласно него. Според бизнеса за Австралия не са задоволителни командировките. Но пък се регистрира позитивно смяната. Според Симеонов е време двете наредби да бъдат изменени.

И от КНСБ регистрираха измененията. Според Светлозар Костов всяка смяна нагоре заслужава поддръжка, само че и съгласно него МФ е избрало прекомерно комплицирана система за пресмятане на командировъчните в чужбина. Дневните в страната стават 20 лв. без нощувка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР