Националният съвет по антикорупционни политики проведе онлайн заседание, по време

...
Националният съвет по антикорупционни политики проведе онлайн заседание, по време
Коментари Харесай

Какво пише в новата стратегия за борба с корупцията у нас?

Националният съвет по антикорупционни политики организира онлайн съвещание, по време на което беше разискван разбор на осъществяването на Националната тактика за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в България за интервала 2015 - 2020 година Съветът, чийто ръководител е вицепремиерът Екатерина Захариева, разиска също по този начин план на Национална тактика за идващият интервал от 2021 – 2027 година и пътна карта за осъществяване на тактиката. По плана на тактика ще бъдат извършени публични съвещания, оповестиха от държавната пресслужба.
Основните цели, които са залегнали в новата Национална тактика, включват повишение на прозрачността в работата на антикорупционните органи и звена, възстановяване на потенциала и работата на органите, натоварени с контролни и санкционни пълномощия в администрацията, повишение на отчетността и прозрачността на локалната власт.
 Еврокомисията одобри тактика за предотвратяване от COVID-19 през зимата Еврокомисията одобри тактика за предотвратяване от COVID-19 през зимата
Европейската комисия одобри тактика за стабилно ръководство на пандемията през идващите зимни месеци, когато може да съществува риск...
Предвижда се оценка на въздействието на промените на Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на смяната на подсъдността на делата за закононарушения, осъществени от лица, заемащи висши обществени длъжности с оглед определяне на възможни недостатъци в същото и набелязване на ограничения за отстраняването им. Ще бъде извършен разбор на наказателнопроцесуалното законодателство от необятно показана работна група и при нужда ще бъдат подхванати дейности за законодателни начинания в тенденция ограничение на формализма в наказателния развой за реализиране на по-ефективно следствие и наказателно гонене на корупцията и повишение на резултатността във връзка с ефикасни неоправдателни присъди. Ще се предложат и ограничения за споразумяване на лобистките действия в Република България в подтекста на публичното взимане на решения, като ще се проучат положителните практики и ще се обсъдят концепции в тази посока. Така ще бъде изпълнена и рекомендация на Европейската комисия от последния Доклад за господство на правото в Европейски Съюз.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР