Националният съвет на БСП ще проведе заседание съвместно с коалиционните

...
Националният съвет на БСП ще проведе заседание съвместно с коалиционните
Коментари Харесай

Националния съвет на БСП заседава днес |

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще организира съвещание взаимно с съдружните сътрудници, народните представители от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " и членовете на предизборния щаб, заяви БНР.

Заседанието на съвета идва след вчерашните съвещания сред парламентарната група на социалистите и партията на Слави Трифонов " ИТН ", завършили с общи цели, само че и със основни разминавания по данъчната политика, преизчисляването на пенсиите и възможните приватизации. Лидерът Корнелия Нинова дефинира резултата като " първа добра крачка към диалози и разговор за намиране на единодушие за сформиране на държавно управление ".

Националният съвет на Българска социалистическа партия обаче би трябвало групово да одобри взаимна позиция по отношение на целите за водене на договаряния с парламентарно показаните партии и политическите дейности при вероятно възлагане на изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Социалистите са безапелационни, че няма да правят отстъпка от своите цели за едно бъдещо ръководство, измежду които е причисляването на пенсиите:

" Ние настояваме това да стане бързо, в този момент с актуализация на бюджета още тази година, с цел да помогнем на възрастните хора незабавно. Не сме по Македония и Истанбулската спогодба ", сподели Нинова.

В дневния ред на пленума се планува да бъде показан и отчет за резултатите от парламентарните избори, както и разбор на акцията и ограничения за дейности, които е належащо да предприеме левицата. Темата за възможната оставка на водача Корнелия Нинова не е включена в дневния ред.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР