Националният съвет на БСП ще обсъди на заседание днес резултатите

...
Националният съвет на БСП ще обсъди на заседание днес резултатите
Коментари Харесай

БСП обсъжда на пленум резултатите от изборите

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще разиска на съвещание през днешния ден резултатите от локалните избори. Пленумът стартира от 11.00 ч. в зала " Александър Лилов " в централата на партията.

``
реклама

Дневният ред планува четири точки. По първа точка заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на Националния избирателен щаб на партията Кирил Добрев ще показа политически разбор и оценка на резултатите от локалните избори. На вниманието на Пленума проф. Румен Гечев ще показа различните политики на Българска социалистическа партия в бюджет 2020 година

Надявам се, че анализът ще бъде здравомислещ и рационален, а не захаросан, какъвто беше на предходните парламентарни и европейски избори, разяснява Борислав Гуцанов, който желае оставката на управлението. Българска социалистическа партия трябвало да се бори не за балотаж и второ място, а да се бори за ръководството на страната.

Няма учредения за оставки, на тези избори Българска социалистическа партия се показа по-добре спрямо предходните, резултатите не са толкоз черни, колкото са изкарани в паралелния разбор, отвърна обаче Георги Гьоков. Но добави, че всеки има право да си каже мнението.

Въпросът с оставките сега не е реален, само че би трябвало да се проследят трендовете в партията, сподели Янаки Стоилов и изиска неутрален разбор.

Георги Гергов също съобщи, че не е в този момент времето да се занимават с оставки, тъй като партията имала 30 - 40 хиляди растеж.

В плана на различен бюджет на Българска социалистическа партия за 2020 година главният фокус е върху дълбоки промени в три бранша: обществени финанси; обществен бранш и опазване на здравето. Членовете на Националния съвет ще вземат решение за осъществяване на цялостен цикъл доклади и избори в Българска социалистическа партия. Това се постанова, защото изтича мандатът на 49-тия конгрес на Българска социалистическа партия. Неговото първо съвещание се организира на 7 и 8 май 2016 година, а по правилник най-висшият конгрес на партията се избира за период от четири години. Това се отнася и за мандата на Национален съвет и ръководител на партията. След измененията в Устава обаче конгресът няма да е органът, който избира ръководителя, а той ще се избира директно от членовете на Българска социалистическа партия.

В навечерието на пленума беше публикувано писмо, подписано от 50 социалисти, с искане за оставка на управлението на Българска социалистическа партия поради неуспеха на вота.

От " Позитано " 20 прецизираха, че членове на левицата са алармирали в централата на партията, че нито са полагали подписа си под подобен текст, нито са дали устно единодушие името им да участва измежду изброените. Нещо повече - разбрали са за текста и наличието им в листата от имена от медиите.

Сочен за създател на писмото е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет.

Въпросът с водачеството в Българска социалистическа партия би трябвало да бъде решен на постоянен конгрес през месец май 2020 година

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР