Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Членството

...
Националният съвет на БСП изключи Кирил Добрев от партията. Членството
Коментари Харесай

Изключиха Кирил Добрев от БСП, социалисти искат оставката на Нинова 


Националният съвет на Българска социалистическа партия изключи Кирил Добрев от партията. Членството на някогашния зам.-председател и сегашен член на Националния съвет е прекъснато като мярка за „партийно въздействие“.

На двудневния задочен пленум са дали своят вот 170 от общо 187-членния състав. 106-ма са били „За“, 61 са дали своят вот „против“, а „въздържал се“ – трима.

Това е била единствена точка в двудневния задочен пленум. На членовете на съвета са изпратени претекстовете, а те са дали своят вот по електронната поща.

Искането за изключване на един от най-отявлените критици на водача в оставка Корнелия Нинова е пристигнало от няколко организации в страната – от Омуртаг, Варна, Долни Чифлик и Елин Пелин. Те са подкрепени от Изпълнителното бюро.

Добрев е упрекнат в намерено опълчване на решенията на Националния съвет и основаване на организация за тяхното проваляне; голям брой медийни изяви, създаващи отрицателен облик на Българска социалистическа партия, и подкрепяне на структури на нови политически планове.

За изключването заяви самият Добрев през вчерашния ден с обява във фейсбук. Според него претекстовете са измислени и не му е дадена опция да бъде изслушан.

Срещу изключването му се разгласи депутатът Крум Зарков, който към този момент е единственият съперник на Нинова за лидерския пост. От Българска социалистическа партия – Перник пък желаеха изключване от партията на самата Нинова поради „трите следващи изборни загуби под нейно управление и срутва на доверието в левицата“.

Със мнение излезе и управлението на партията в София, наричайки самодейността „необмислена и безотговорна“ и настоявайки за възпиране от политически дейности, които ще предизвикат в допълнение партийни разединения.

С позиция „против“ се разгласи и Оперативното бюро на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия.

Самият Добрев не отговори на позвъняванията на БНР, само че написа в обществените мрежи „Дори и да придобиеш “нотариалния акт от къщата ” по отминалост, в никакъв случай няма да притежаваш духа на дома“.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР