Националният превозвач „България Еър“ осъществи първи исторически полет между България

...
Националният превозвач „България Еър“ осъществи първи исторически полет между България
Коментари Харесай

България Еър осъществи първи исторически полет между България и Кабо Верде

Националният транспортьор „ България Еър “ реализира първи исторически полет сред България и африканската страна Кабо Верде. Това оповестиха за TravelNews от компанията. До момента в никакъв случай не е правена директна въздушна връзка сред двете страни. Полетът е под наем от София до остров Сал със 180 българи на борда, които ще почиват на него една седмица. Осъществен е през вчерашния ден, на 23 октомври 2021 година, а е проведен от туроператорите „ Кондор холидей “, „ Луксутур “ и „ Абакс “. „ Още една дестинация става налична за българите с пряк полет. Такова посрещане с песни, танци и коктейл не съм виждал на никое място “, разяснява Петър Стоянов, шеф на „ Луксутур “. Трите компании възнамеряват да осъществят още чартъри до Кабо Верде през зимния сезон при започване на 2022 година

Посрещането на летището в Кабо Верде

Кабо Верде е островна страна в Атлантическия океан, ситуирана покрай крайбрежията на Западна Африка. Известна е най-много с топлия климат и плажовете си, с съвършени условия за кайт сърф. Кабо Верде е едно от най-трудно наличните места, поради редките полети. Дестинацията е непозната, вълнуваща, екзотична и сантиментална, а субтропичният климат я прави идеална за отмора през цялата година. Туристите търсещи плажове, завършения и достоверно преживяване ще бъдат прелестно сюрпризирани от неповторима атмосфера на налични цени. Остров Сал предлага страхотни линии, пясъчни дюни и прелестни условия за каране на сърф и уиндсърф. Дестинацията е извънредно спокойна, а даже в най-посещаваните курорти като Санта Мария, няма големи тълпи от туристи.

Кабо Верде откри почетно консулство в България през 2017 година Почетен консул е Радослав Точев, който е доближен на някогашния министър председател Бойко Борисов. Точев беше негов консултант по вътрешнополитическите въпроси в първия му мандат. Той беше втори в листата на ГЕРБ с претенденти за депутати в Европейския парламент през 2007 година Попадна там по предложение на Съюза за стопанска самодейност с изпълнителен шеф Алексей Петров, само че самичък се отдръпна поради злополука, в която умъртви мъж, който прескачал мантинелата на основен път Е-79.

Мирослав Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР