Националният поетичен конкурс за любовна лирика Наздравица за любовта ще

...
Националният поетичен конкурс за любовна лирика Наздравица за любовта ще
Коментари Харесай

Община Асеновград обяви поредния поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”

Националният лиричен конкурс за любовна поезия „ Наздравица за любовта ” ще се организира за осми път в Асеновград, като част от събитията, съпътстващи обичайния конкурс „ Най-добро домашно вино ”. Откакто Асеновград се помни, все вино е правил, и то хубаво. А хубавото вино се прави с доста обич и ентусиазъм. „ Наздравица за любовта ” е последовател на богатите литературни обичаи на създателите от Асеновград. Финансира се и се провежда от общината. За повторно състезанието ще е напълно онлайн. Имената на спечелилите ще бъдат оповестени на уеб страницата на община Асеновград. Наградите ще бъдат изпратени по банков път и/или посредством компании за куриерски услуги за сметка на получателя.

Регламент. Тема на състезанието е опияняващата като бясно вино обич. Конкурсът е неизвестен. В него могат да вземат участие създатели, навършили 18 година, от цялата страна. Победителите, класирали се в първите три места в състезанието „ Наздравица на любовта “ в предходни години нямат право да вземат участие. Всеки създател може да показа до три непубликувани стихотворения. Не се позволяват за присъединяване преводи или акомодации. Материали се изпращат единствено по електронен път.



Писмата би трябвало да съдържат три обособени прикачени файла:

1. Файл с конкурсните произведения – неподписан, необозначен, във Word или PDF формат.
2. Файл, съдържащ името на създателя, пощенски код, град, адрес, e-mail, телефонен номер и заглавие на творбите, с които взе участие.
3. Файл с попълнена и сканирана декларация за авторство (по образец), която може да се смъкна от .

Авторите от Асеновград следва да споменат в e-mail-а, че са поданици на общината. Творбите би трябвало да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания все още на оповестяване на състезанието и, с които претендентът не е взел участие в други сходни състезания. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат позволени до присъединяване. Срокът за изпращане на творбите е 20.01.22 година Произведенията могат да се изпращат на e-mail: .

С изпращане на творбите за присъединяване в състезанието участниците автоматизирано заявяват, че са осведомени с изискванията на състезанието и че ги одобряват. Изпращайки творбата си за присъединяване в състезанието, създателите се съгласяват персоналните им данни да бъдат употребени за организацията на състезанието, според условията на Закона за отбрана на персоналните данни (ЗЗЛД), по отношение на използването и използването на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.16 година, по отношение на отбраната на физическите лица по отношение на обработването на персонални данни и по отношение на свободното придвижване на такива данни.

Официалното оповестяване на наградените произведения ще се състои през януари 2022 година, като имената на спечелилите ще бъдат оповестени на уеб страницата на община Асеновград. Творбите ще бъдат оценени от тричленно жури.

Награден фонд:
Първа премия – 400 лв..
Втора премия – 300 лв..
Трета премия – 200 лв..
Две поощрителни награди по 50 лв. - за млади създатели до 29 година
Награда за най-успешно показал се стихотворец от Асеновград – 200 лв..

Още от АСЕНОВГРАД:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР