Националният пандемичен комитет обсъди въпроса за изплащането на еднократна добавка

...
Националният пандемичен комитет обсъди въпроса за изплащането на еднократна добавка
Коментари Харесай

Предлагат добавката от 75 лв. за ваксиниране да се дава и на пенсионерите в чужбина

Националният пандемичен комитет разиска въпроса за изплащането на еднократна добавка от 75 лева и към пенсиите на българските жители, които са имунизирани против COVID-19 в чужбина и все още живеят отвън България, оповестяват от здравното министерство за Moreto.net.

МТСП и Министерство на външните работи се ангажираха да проучат опциите по какъв начин това да се случи.

На днешното си съвещание (21 януари) Националният пандемичен комитет беше осведомен от заместник-министъра на опазването на здравето доцент Георги Йорданов с въведените спомагателни противоепидемични ограничения на територията на избрани области, както и с постъпили оферти за бъдещо въвеждане на спомагателни ограничения на равнище област.

Данните бяха събрани от Министерството на здравеопазването поради другите равнища на индикаторите, които се регистрират в районите на страната. Примери бяха дадени както с 14-дневната заболяемост на 100 хиляди души население, със заетостта на болничните кревати, по този начин и с заболелите и карантинираните в просветителната система.

По време на срещата, която се организира онлайн, представителите на Министерството на здравеопазването разискаха с отрасловите министерства използването на настоящите ограничения за поддръжка, посредством които се подкрепя активността на стопанските обекти и обществените структури, наранени от рестриктивните мерки. Осигурени са нужните средства за застраховане на икономическите и обществените ограничения, обвързани с оповестената до края на месец март изключителна епидемиологична конюнктура, увериха от отрасловите институции.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР