Националният отбор за жени под 17 години завърши на 4-о

...
Националният отбор за жени под 17 години завърши на 4-о
Коментари Харесай

Стоян Гунчев: Момичетата дадоха всичко от себе си, ще играем на Световно!

Националният тим за дами под 17 години приключи на 4-о място в крайното класиране на Европейското състезание по волейбол в София. В разногласието за бронзовите медали най-малките ни „ Лъвици “ се бориха до последната точка, само че изгубиха от Турция с 1-3 (21-25, 20-25, 25-21, 25-19) в зала „ Христо Ботев “. Ето и какво сподели селекционерът на отбора Стоян Гунчев, за уеб страницата на БФВолейбол volleyball.bg, минути след края на срещата:

„ Определено съм удовлетворен от представянето ни на това Европейско състезание. Момичетата дадоха максимума от себе си. Успяхме да влезем в шестицата, което ни подсигурява класиране на Световното, а това беше една от поставените цели пред нас. Определено през днешния ден не направихме най-силния мач, само че би трябвало да поздравим тима на Турция, който пък според мен изигра най-силния си дуел в шампионата. Сервисът не ни се получи, допуснахме доста неточности при началния удар. В отбрана допуснахме грешки. Нашата игра не беше на равнището от 1/2-финала с Италия и последния мач в групата със Сърбия. Направихме всичко допустимо да надигнем девойки след загубата през вчерашния ден, само че не би трябвало да забравяме, че това са деца на по 15-16 години и сигурно им се е отразило. “

С класирането си измежду първите 6 тима волейболистките ни си осигуриха място на Световното състезание за дами под 18 години през 2019-а.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР