Националният отбор по волейбол загуби от олимпийския шампион Бразилия с

...
Националният отбор по волейбол загуби от олимпийския шампион Бразилия с
Коментари Харесай

Националите ни не успяха да се противопоставят на Бразилия

Националният тим по волейбол загуби от олимпийския първенец Бразилия с 1:3 (20:25, 25:21, 19:25, 14:25), в първия си мач от шампионата в група 16, от четвъртия уикенд на Волейболната лига на нациите в град Куияба.
 Националите изгубиха от Япония във Варна
Победата бе девета за Бразилия, която бе показана с главния си състав на домашния шампионат в Куияба. Така " селесао " продължава сполучливия си ход в Лигата и заема втора позиция във краткотрайното общо класиране с 1 загуба и 25 точки. Волейболистите на България резервират 12-о място в таблицата със 7 загуби, 3 победи и 8 точки.

Селекционерът Силвано Пранди заложи на следния стартов състав: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев - Владислав Иванов-либеро.

Официален дебют в мача направиха двама български състезатели – Радослав Парапунов и Пламен Шекерджиев.

Тимът на България се бори, само че съумя да вземе единствено гейм на олимпийските първенци. Обновеният състав на „ лъвовете “ сподели капацитета си във втората част, когато не остави шансове на домакините. Родните представители дръпнаха първоначално с 5:2, продължиха да диктуват играта, като на второто техническо спиране водеха с 16:13. Домакините съумяха да понижат пасива си до 18:19 и правеха всевъзможни опити за поврат. Нашите обаче устояха на всички офанзиви и се постановиха с 25:21, а с това завоюваха гейма. В другите елементи на срещата домакините имаха водещата роля и завоюваха мача с 3:1 гейма.

С максимален актив за България бе Цветан Соколов с 14 точки (48% успеваемост в атака). Розалин Пенчев приключи с 12 точки в мача (2 блока, 3 аса, 32% успеваемост в атака). Теодор Тодоров означи 5 сполучливи блокади и приключи с 9 точки. Реализатор за успеха на Бразилия стана Йоанди Леал с 15 точки. Рикардо Лукарели добави 13 точки за триумфа.

На 23 юни България ще играе против Русия, която по-рано тази нощ надигра Германия с 3:1 гейма, до момента в който олимпийските първенци ще спорят с Бундестима. Срещите са надлежно от 00,00 и 03,00 часа българско време през нощта.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР