Националният отбор по волейбол на България за мъже под 21

...
Националният отбор по волейбол на България за мъже под 21
Коментари Харесай

Жалко: Полша прекърши надеждите на България U21 на Световното

Националният тим по волейбол на България за мъже под 21 години загуби трагично от Полша с 2:3 (25:21, 25:22, 22:25, 22:25, 12:15 ) във втория си мач от група F от втората фаза на международното състезание в София.

С това отборът на Найден Найденов записа втора загуба в групата и е на трета позиция единствено с една извоювана точка. Така националите изгубиха шансове за второто място и продължение в Топ 4 на Мондиала в Италия. За финалната фаза се класират първите два от група F, вторите два не престават за 5-8 място. Водач е Русия с две чисти победи и 6 точки, триумфът през днешния ден подреди поляците на второ място с две победи и 5 точки.

Националите ни означиха отличен старт, с стимулирана и стегната игра. Сервисът проработи, а блокадата бе на равнище, като волейболистите ни означиха цели пет точки от блок. Тимът ни поведе с 6:2, усили на 13:8 и стартира да диктува играта. Това внесе ужас в редиците на противника и той заигра ролята на догонващ. До края поляците не можаха да излязат от това състояние и грешките зачестиха. България завоюва първия гейм, като взе значимо преимущество.

Поляците започнаха доста по-добре във втората част. Играта потегли равностойно със промяна на водачеството и миниобрати. При следващото тъждество - 22:22, сбъркан сервис на противника даде точка преднина на нашите, а нова неточност в игра усили преднината ни на 24:22. При сюблимната обстановка 24:23 и геймбол за нашите, поляците не устояха на напрежението и позволиха още веднъж неточност, а България затвори гейма с 25:23 и поведе с 2:0.

Поляците обаче образно демонстрираха по какъв начин могат да се подвигат и да излизат от сложни обстановки. Загубените два гейма ги окуражиха още повече. В третата част те бяха неузнаваеми, като започнаха с ударното 7:1 в своя изгода. Найден Найденов потърси смени в състава, само че безрезултатно.

Разликата се задълбочи и доближи до 14:8. В този миг на крайната линия застана Александър Николов, който означи поредност на сервис, в това число и 3 аса, а националите ни понижиха до 11:14. Българският напън се ускори и в решителните минути отборът ни се приближи до 22:24. За страдание до поврат не се стигна. Атака в навън на Карягин донесе 25 точка за поляците, които завоюваха гейма и се върнаха в играта.

Успехът окрили Дружина полска и в четвъртата част те бяха водещия отбор тим на полето. Съперникът взе преднина 15:9, само че родните представители съумяха още веднъж понижиха във значимите минути до 22:24. Съперникът резервира самообладание и взе гейма, като докара развоя до тайбрек.

В петата решителна част със мощен сервис България поведе с 8:6. Полша съумя да изравни при 10:10. След това противникът взе преимущество, задържа го и наложи волята си за крайната победа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР