Националният отбор по волейбол на България под 18 години, воден

...
Националният отбор по волейбол на България под 18 години, воден
Коментари Харесай

Волейболистите ни завършиха четвърти на Евро 2020

Националният тим по волейбол на България под 18 години, воден от Мартин Стоев, приключи на четъртата позиция на европейското състезание в Италия. Младите ни гении отстъпиха на Полша с  1:3 гейма (21:25, 27:29, 25:23, 23:25)  в дребния край, изигран в Лече. 

Двубоят започва под диктовката на волейболистите на Михал Бакевич, които поведоха в резултата след 25:21. 

Втората част протече идентично доникъде, след което родните представители се залепиха за поляците. " Дружина " усили преднината на две точки и я резервира по този начин съвсем до края. В основните моменти играта потегли равностойно, само че малшанс донесе на противника ни триумф и в този гейм. 

В третата част се резервира ритъма от миналата. В средата на гейма нашите се активизираха, изравнявайки резултата. Селекционерът Мартин Стоев направи две промени в стартовия състав - Борислав Николов и Виктор Бодуров. Отборът заигра по-уверено, като съумя да оформи лека преднина пред противника и да я задържи. " Дружина " се приближи до " лъвчетата ", само че не се случи нищо повече и българските волейболисти понижиха пасива си. 

Впоследствие " червено-белите " още веднъж съумяха да излязат напред. Въпреки преднината от четири точки, момчетата на Мартин Стоев съумяха да наваксат изоставането, възползвайки се и от отпущането от другата страна на мрежата. Полските състезатели обаче събраха сили и се опълчиха. До края разликата се променяше нееднократно, само че в края младите ни играчи направиха серия и я стопиха на една точка. Смяна в състава на противника обаче повлия на играта и след 25:23 за Полша мачът завърши. 

Така нашите момчета приключиха на четвъртата позиция, а " тайфа " взе бронза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР