Националният отбор по тенис на маса започна подготовка за старта

...
Националният отбор по тенис на маса започна подготовка за старта
Коментари Харесай

Българският тенис на маса с амбиции за добро развитие

Националният тим по тенис на маса стартира подготовка за старта на Европейските квалификации на отборния шампионат през 2019-та година. Лагерът протича в столичния комплекс "Диана " под управлението на старши треньора Асен Асенов. Наставникът има 20-годишен опит в Германия като играч и треньор.

На 27 февруари България ще бъде хазаин на Чехия при мъжете и на Сърбия при дамите. Мачовете ще се играят в "Арена Асарел " в Панагюрище.

В мъжкия състав на България са най-хубавият ни парасъстезател Денислав Коджабашев, Станислав Голованов, Петьо Кръстев, Стефан Тодоров и водачът в националната класация Теодор Александров.

При дамите ще ни показват Калина Христова, Есин Саид, Кристина Враменцалиева и европейската шампионка за девойки до 18 година Мария Йовкова.

Федерацията по тенис на маса слага като съществена своя цел одобряването на младите състезателки, които сформират женският ни отбор. Надеждите към мъжете обаче се простират и по-далеч.

С упоритостта и вярата на старши треньора Асен Асенов задачите наподобяват не просто ясно обрисувани, а даже се прокрадват смели фантазии за бъдещето. Регламентът за първото ходило европейските отборни квалификации планува първият отбор в групата да се класира непосредствено, до момента в който вторият ще играе бараж през 2019 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР