Националният отбор по художествена гимнастика проведе открита подиум тренировка в

...
Националният отбор по художествена гимнастика проведе открита подиум тренировка в
Коментари Харесай

Първа открита подиум тренировка в Арена Армеец за гимнастичките

Националният тим по художествена гимнастика организира открита подиум подготовка в зала " Арена Армеец ". Инициативата, която е първа по рода си, беше по концепция на спонсора на БФХГ - Motorola Bulgaria.
Много дребни деца и техните родители имаха късмет да се допрян до магията на един от най-красивите спортове - художествената гимнастика. Освен че видяха онлайн своите любимки, децата имаха опция да се насладят на подготвителния развой, а след заниманието се снимаха и взеха подписи от гимнастичките.

Президентът на БФХГ Илиана Раева назова самодейността " неповторима " и добави, че се надява тя да стане обичайната.

" За пръв път се прави такава подготовка. Идеята е дребните деца да могат да се допрян до своите каки-идоли. Да видят по какъв начин те упражняват, с какво тъкмо се занимават. Това е една неповторима самодейност и се надявам да продължи и в бъдеще. Този пряк досег с огромните първенци пали искрата у децата. Вярвам, че това ще възпламени децата. След тренировката те ще могат да се снимат, да поговорят с новите златни девойки. Децата би трябвало да обичат художествената гимнастика, да живеят с мисълта, че те са актриси и танцьорки. Не желая да изпитват боязън, а да могат да се състезават през цялостни зали ", сподели Раева.

Спонсорът на федерацията Motorola награди за постигнатите отлични резултати през предходната година Невяна Владинова, Катрин Тасева, гимнастичките от ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, както и треньорките Весела Димитрова и Бранимира Марков.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева съобщи, че на този стадий е удовлетворена от подготовката на националните тимове самостоятелно и отбор за новия сезон.
" Искаме да запазим нашите нови композиции в загадка до последно. В нашия спорт би трябвало да има и тактичност. В момента се отработват детайлите. Това са наситени с придвижвания, детайли и доста компликация съчетания. На един доста добър стадий е подготовката, удовлетворена съм от това, което виждам. Момичетата са доста щастливи от новия устав. Вярвам, че сме на правия път ", добави Илиана Раева.

През идната година България ще бъде хазаин на Световна купа в София през април и на международно състезание по художествена гимнастика през септември. Старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова също е удовлетворена от подготовката на тима.

" Децата се раздадоха доста в последните месеци. Много мъчно съчетания, доста по-сложни от предходната година. Новите композиции ще бъдат показани в края на януари и на първото съревнование за новата година Гран При в Москва ", разяснява Димитрова.

" Тази подготовка е доста значима за нас, тъй като хората, който обичат художествената гимнастика могат да се допрян до девойките. Наистина сега работим по новите стратегии и на 5 декември имаме оглед. Станаха доста комплицирани съчетания, само че правилникът го изисква. Много отговорно е, че предстоят надпревари в България. Това значи, че би трябвало да подобрим класиранията си ", съобщи Бранимира Маркова, старши треньор на народен тим самостоятелно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР