Националният отбор по художествена гимнастика индивидуално замина днес на лагер

...
Националният отбор по художествена гимнастика индивидуално замина днес на лагер
Коментари Харесай

Националният отбор по художествена гимнастика индивидуално замина днес на лагер във Варна

Националният тим по художествена гимнастика самостоятелно отпътува през днешния ден на лагер в " Спортпалас " във Варна.

Генералният управител Бранимира Маркова включи в групата за подготовка Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова, Татяна Воложанина, Вая Драганова и Лъчезара Пекова.
По предпочитание на Нешка Робева към тима ще се причисли и Леонор Божанова от разширения състав, защото тя е нейна персонална треньорка, само че ще бъде на лагера, с цел да приготвя Лъчезара Пекова.
БФХГ пое ангажимент да подсигури подготовката на Бажанова, с цел да улесни работата на Робева и двете състезателки.

С тима ще пътуват и персоналните треньори на Калейн, Тасева, Владинова, Воложанина, и Драганова - Марияна Памукова и Силвия Стойнева.

Дългогодишният хореограф на националния тим Радул Роглев също е в групата, както и масажистът Светозар Димимитров.

На подготвителния лагер в " Спортпалас " ще бъде извършено едно контролно съревнование, което ще регистрира моментното положение на състезателките.

Топ съдията Филипа Филипова ще бъде там дружно с още свои колежки, които дружно с Бранимира Маркова ще създадат разбор на участничките след контролното и ще дадат своите рекомендации за бъдещата работа на състезателките и треньорите.
Воложанина и персоналният й треньор Стойнева ще се върнат в София по-рано, където гимнастичката ще продължи интензивно подготовката си за първото си присъединяване за годината в Гран При на Москва в Русия от 5 до 8 февруари.

В съветската столица тя ще показва България и за първи път ще покаже публично новите си композиции. В съпътстващия шампионат ще взе участие Вая Драганова.

В Гран При в Тарту още веднъж ще взе участие Воложанина, в Гран При в Букурещ ще се включат Валерия Ватова и Лъчезара Пекова, а в Корбей Есон (Франция) Валерия Ватова и Катрин Цонева. Всички съпътстващи шампионати, които не са по програмата на ФИГ, са дадени за избор за присъединяване на българските клубове, като с преимущество са клубовете, които имат национални състезателки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР