Националният отбор на Полша по баскетбол се готви за участието

...
Националният отбор на Полша по баскетбол се готви за участието
Коментари Харесай

Братски конфликт създаде драма в отбора на Полша

Националният тим на Полша по баскетбол се готви за присъединяване си на ЕвроБаскет 2022, само че до момента в който трае подготовката на отбора, се основават кавги отвън терена. Новият гард на клубния Сарагоса Марсел Понитка упрекна своя брат - капитанът на “дружина полска ” Матеуш Понитка, в това, че е повлиял върху решението да бъде изваден от състава на тима за идното състезание.

“До мен доближи информация, съгласно която селекционерът е нямал проблем с мен, само че Матеуш не ме е приел и не вижда опция да работи с мен за положителното на националния тим. Вероятно повода е, че нямам утвърждението на капитана, който има по-голямо въздействие върху състава. Не усещам виновност за цялата тази обстановка и не разбирам за какво Матеуш ме дискредитира непременно и пречи на кариерата ми. Ако той счита, че има някакъв проблем с мен, би трябвало да седнем на четири очи и да поговорим, а не да играе игрички за моя сметка.

Винаги съм приказвал за това намерено, като и селекционерът, и федерацията знаят доста добре за обстановката. Търпеливо очаквам обещаната среща, която капитанът толкоз добре заобикаля. Бих желал Матеуш да бъде експерт и да обясни какво се случва в интерес на цялата баскетболна общественост, с цел да прекратим спекулациите един път вечно ”, съобщи Марсел в изявление за “TVP Sport ”.

Полша се намира в група “D на ЕвроБаскет 2022, където е в компанията на Нидерландия, Финландия, Чехия, Израел и Сърбия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР