Националният отбор на Германия все пак победи Коста Рика (4:2)

...
Националният отбор на Германия все пак победи Коста Рика (4:2)
Коментари Харесай

Германия на Мондиал 2022 - Дойдоха като футболисти и си тръгнаха като активисти

Националният тим на Германия въпреки всичко победи Коста Рика (4:2) в последния кръг от груповата фаза на Световното състезание в Катар. Но триумфът се оказа ненужен - по същото време японците обърнаха Испания с 2:1 и лишиха Бундестима от билет за 1/8-финалите.

През лятото на 2018-а, в Русия, настоящите първенци шокираха почитателите, като не съумяха да излязат от групата, в която бяха с Мексико, Швеция и Южна Корея, и се трансфораха в огромното отчаяние на шампионата.

Промени ли се нещо четири години по-късно? Не. Националният тим на Германия, който реши да добави щипка политика към спортния конгрес и изигра необичайно зрелище със затворени усти (накратко за това по какъв начин като посетител да наложиш полезностите си на домакините), още веднъж загуби първия си мач на Световно състезание. Докато германците държаха устните си с длани, японците сътвориха шумна сензация.

Поражението на " самураите " от Коста Рика леко отпусна Мануел Нойер и компанията. Това даде вяра... Германците извъртяха радостно тъждество с Испания и влязоха в мача против костариканците, въпреки и под голям медиен напън, само че в положително въодушевление.

Една победа (за предпочитане убедителна) съвсем несъмнено щеше да донесе на Германия билет за плейофите.

Но, до момента в който футболните деятели се мъчеха с Коста Рика, японците играха като еднакъв с Испания. И ударът на " самураите " е реалност - азиатците побеждават германците, неуместно губят от Коста Рика, след което обаче вършат поврат против любимеца в групата, оставяйки Испания на второто място. След гола на Алваро Мората, новобранецът се събра и единствено три минути по-късно, със непряк удар на Рицу Доан и ъперкът на Ао Танака, момчетата на Луис Енрике бяха нокаутирани.

Германците, които губеха в различен мач с резултат 1:2, също бяха сюрпризирани! Четирикратните носители на Световното състезание завоюваха с 4:2 (Серж Гнабри, Кай Хаверц (два) и Никлас Фюлкруг дадоха всичко от себе си), само че нямаше на какво да се радват. Германия още веднъж не съумя да излезе от групата.

Изглежда, че събитията от първия мач с Япония се оказаха решаващи - в случай че бяха напуснали терена най-малко с тъждество, в този момент щяхме да забележим Германия в плейофите непобедени и с пет точки в актива. В последна сметка обаче, четири точки и печална голова разлика " +1 ".

Можем единствено да им пожелаем сполучливо пътешестване до Берлин.

Нека си признаем - откакто Япония поведе, това, което се случи в мача на тима на Ханзи Флик, нямаше значение за шампионата (въпреки че тези няколко минути, когато костариканците водеха с 2:1, Испания също беше отвън плейофите!).

Но какво означаваше резултатът 4:2 на таблото на сцена " Ал-Байт " за немския футбол - даже и при победа, немската кола е изхвърлена от пистата при започване на Световното състезание, това към този момент е класика. Величието от 2014-а към този момент е в предишното, а действителността е безнадеждна. Смяната на поколенията се проточи, Нойер и Томас Мюлер към този момент не се дърпат (последният, апропо, приключи интернационалната си кариера), а промяната на Йоахим Льов с Флик въобще не освежи европейския гранд. Той стана изцяло неправилен. /БГНЕС

--------------------------------------------------------------------------------

Автор: Иван Орехов

Кореспондент на РИА Новости Спорт в Катар
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР