Националният отбор на България стартира с победа втората групова фаза

...
Националният отбор на България стартира с победа втората групова фаза
Коментари Харесай

България разби Иран на Световното по волейбол

Националният тим на България започва с победа втората групова фаза от Световното състезание по волейбол. Момчетата на Пламен Константинов надиграха Иран с 3:0 (25:19, 28:26, 26:24) в зала " Арена Армеец ".
Двата отбора се срещат за повторно по време на Мондиала в Бъглария и Италия. В група " D ", която се игра във Варна, " персите " победиха с 1:3, само че през днешния ден " лъвовете " взеха сладостен реванш.
Това е първа победа за България в група " G ", където са още отборите на Съединени американски щати и Канада. По-рано през днешния ден Америка завоюва с 3:1 против " кленовите листа " и съвсем несъмнено ще играе на финалната шестица в Италия.
България изигра страховит първи гейм и безусловно прегази противника. През втората част отборът ни имаше проблем в хода на целия гейм, като изоставаше в резултата. В последна сметка обаеч направихме страховит поврат за триумф в частта с 28:26. Третата част бе също оспорвана, като вървеше точка за точка. В края " лъвовете " дръпнаха с 24:20, само че позволиха равнене. Все отново две сполучливи офанзиви на Валентин Братоев, който изигра следващ мощен мач, донесоха успеха на България.
Всичко най-интересно от успеха на България над Иран може да прочетете в SportLive.bg .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР