Националният отбор на България регистрира втора поредна и общо трета

...
Националният отбор на България регистрира втора поредна и общо трета
Коментари Харесай

Разгромихме Хонконг с 10:0 на световното по хокей на лед

Националният тим на България записва втора поредна и общо трета победа на международното състезание по хокей на лед за мъже в Дивизия III, което се организира в Кейптаун, Република Южна Африка.

В дуел от четвъртия кръг българите се постановиха с разгромното 10:0 (3:0, 3:0, 4:0) над новобранеца Хонконг, който продължава без победа досега.

Янаки Гачев откри резултата в 10-ата минута на мача, а с попадения на Даниел Дилков при числено предимство и Мартин Николов българският отбор взе задатък от 3:0 до края на първата третина.

През втората играчите на треньора Робърт Калабър осъществиха нови три шайби във вратата на азиатския отбор, като техни създатели станаха Иван Ходулов, Георги Искренов и капитанът Мартин Бояджиев, който се разписа, до момента в който българите бяха в числено понижен състав.

В последните 20 минути на мача България осъществя нови четири гола, като те бяха дело на Ходулов, Любомир Стоядинов на два пъти и Мартин Николов.

Вратарят Иван Стойнов отрази всички 17 удара на хокеистите на Хонконг към вратата си.

По-късно през днешния ден предстоят още два мача от програмата на четвъртия кръг. В първия от тях играят Тайван и Турция, до момента в който на леда във вечерната сесия ще излязат домакините от Южна Африка и непобеденият досега отбор на Грузия.

Шампионатът на планетата в Дивизия III завършва в неделя със срещите Грузия - Тайван, Турция - България и Хонконг - Южна Африка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР