Националният отбор на България по футбол ще гостува на световните

...
Националният отбор на България по футбол ще гостува на световните
Коментари Харесай

България срещу Франция 3 дни преди старта на европейското

Националният тим на България по футбол ще гостува на международните първенци от Франция за контрола единствено 3 дни преди старта на европейското състезание.

От Българския футболен съюз оповестиха датите за инспекциите през юни. Мачът против " петлите " е финален в програмата и ще се изиграе във Франция на 8 юни. За домакините евентуално това ще е последната контрола преди присъединяване на анулираното за 2021 година европейско състезание. То започва на 11 юни, а домакини ще са 12 от европейските градове.

Снимка: Lap.bg

" Лъвовете " не съумяха да се класират за форума.

За последно България и Франция премериха сили в София в края на 2017 година в международна подготовка за Мондиала в Русия, извоювана от гостите с 1:0. Мачовете сред двата отбора са 22. " Петлите " имат 10 победи, българите - 8, а равенствата - 4.

Срещата ще се играе на " Стад дьо Франс ", а не на навяващия приятни мемоари " Парк де пренс ". На 17 ноември 1993 година българският народен тим по футбол победи французите с 2:1 на този стадион. Последното попадение в мача вкара Емил Костадинов в 89-ата минута. Именно този триумф обезпечи класирането на България на международното състезание в Съединени американски щати.

Мачът на " Парк де пренс " преди 28 години е считан за едно от най-важните събития в българския футбол. Именно той даде началото на по този начин нареченото " Лудо българско лято ", когато националите станаха четвърти в света.

Преди срещата на 8 юни с Франция националите ще изиграят още 2 мача.

На 1 юни " лъвовете " гостуват на Словакия в австрийския град Рийд, а на 5 юни - на Русия на стадион " Динамо " в Москва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР