Националният отбор на България по футбол отстъпи с 0:3 на

...
Националният отбор на България по футбол отстъпи с 0:3 на
Коментари Харесай

Франция не ни остави шанс, но даде свидна жертва

Националният тим на България по футбол отстъпи с 0:3 на Франция в контролна среща, играна на " Стад дьо Франс " в Париж. Тимът на Ясен Петров най-вече се бранеше и единствено отличните изяви на вратаря Даниел Наумов предотвратиха погром. Стражът направи цели 8 спасявания.

Световните първенци стигнаха до лесния триумф с попадение на Антоан Гризман в 29' и два гола в края на влезлия като запаса Оливие Жиру. " Петлите " обаче дадоха свидна жерта преди почивката, когато завърналият се неотдавна в националния тим Карим Бензема получи контузия в коляното и бе сменен наложително.

Домакините владееха топката в 70% от времето и приключиха дуела с 26 удара против един за България - неопределено осъществяване на появилия се като промяна в последните минути Бирсент Карагерен.

Успехът е четвърти следващ и общо 11-и за Франция против " лъвовете ". Двата отбора се сблъскаха за 23-и път, при 8 победи за България и 4 равенства. Последното проваляне за Франция от " трикольорите " е това паметно 1:2 на " Парк де Пренс " на 17 ноември 1993 година, с което се класирахме за мондиала в Съединени американски щати.

Контролата довечера се явява генерална подготовка за " петлите " преди старта на европейското състезание. Селекцията на Дидие Дешан е измежду любимците за успех, само че попадна в " Групата на гибелта " дружно с настоящия първенец на Стария континент - Португалия, Германия и Унгария. Първият мач на Франция е на 15 юни против Германия в Мюнхен.

В същото време България позволи трета загуба в другарски мач в границите на 8 дни след 1:1 със Словакия и 0:1 от Русия. Отборът продължава да преследва първа победа под управлението на Ясен Петоов, за който това бе шести мач отпред. Следващият е на 9 септември - посещение на Италия в международна подготовка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР