Националният отбор на България по футбол има всички шансове да

...
Националният отбор на България по футбол има всички шансове да
Коментари Харесай

Според статистиката: България има всички шансове да победи Черна гора

Националният тим на България по футбол има всички шансове да стартира с победа квалификациите Евро 2024 година, в случай че разчита на статистиката.

„ Лъвовете “ са в серия от шест мача без проваляне, а в петък посрещат Черна гора в Разград.

България не е била в сходна поредност от 2009 година насам, а единствено един от шестте дуела без загуба се играя на стадион „ Хювефарма Арена “ при дебюта на Младен Кръстаич при успеха с 5:1 над Гибралтар в Лигата на нациите.

В тази поредност попадат още равенството 0:0 против Грузия в Тбилиси и прословутата победа над Северна Македония с 1:0 в Скопие, както и двете контролни срещи през ноември.

В състава на Кръстич има футболисти, за които умерено можем да кажем, че са съществени. Това са Кирил Десподов, Антон Недялков Илия Груев – младши, Марин Петков и Валентин Антов. Всеки един от тях е играл във всеки от четирите мача под управлението на сръбския експерт.

Статистиката по отношение на началото на европейски квалификации не е доста обнадеждаваща за България. В последните четири акции за шампионати на Стария континент единствено един път сме започвали с победа и това бе за шампионата през 2016 година, когато победихме Азербайджан с 2:1 като посетител.

По подигравка на ориста предишните европейски квалификации стартирахме с домакинство на Черна гора и мачът приключи 1:1 на Националния стадион „ Васил Левски “.

Двубоят България – Черна гора можете да гледате в петък, 23 март, от 19 часа директно в ефира на Българска национална телевизия 1, Българска национална телевизия 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР