Националният отбор на България по баскетбол записа втора загуба в

...
Националният отбор на България по баскетбол записа втора загуба в
Коментари Харесай

България пропиля 16 точки аванс и отстъпи пред Чехия

Националният тим на България по баскетбол записа втора загуба в квалификациите за международното състезание през 2019 година. В Ботевград селекцията на Любомир Минчев отстъпи пред водача в групата Чехия със 76:78 (17:20, 31:17, 8:17, 20:24)

С успеха България излезе краткотрайно на второ място в група " F " с индикатори от една победа и две загуби, до момента в който Чехия води с цялостен актив от 3 победи от 3 мача.

Срещата стартира мъчно и за двата тима, като в първите две минути на срещата нулевото тъждество на таблото се резервира. Чехите обаче по-бързо откриха ритъма си в стрелбата и след три точни шута от далечно разстояние поведоха с 9:4 точки.

Разликата доближи осем в интерес на гостуващия тим при 17:9, откакто Ян Бохачик означи нова тройка за чехите.

В този миг Любомир Минчев взе първия си таймаут в мача и до края на първата четвърт българският отбор съумя да стопи пасива до три точки при 17:20.

Във втората четвърт българският тим сподели коренна смяна и с отлична игра в отбрана и бързо преливане в офанзива съумя да направи поврат в резултата. Трикольорите поведоха за пръв път при 26:25 след зрелищна забивка на Димитър Димитров. Много мощно в тези минути се включиха плеймейкърите Дий Бост и Станимир Маринов, които бяха дружно на терена и сътвориха доста огромни проблеми на отбраната на чехите.

Разликата в интерес на българския тим продължи да пораства и след забивка на Бост тя доближи 16 точки при 45:29. До края на полувремето чехите понижиха пасива си до 11 точки, само че въпреки всичко българският тим имаше задоволително удобен задатък при 48:37.

От отличната игра на баскетболистите на Любомир Минчев обаче нямаше и помен в третата четвърт, в която българският отбор осъществя скромните 8 точки против 17 за противника.

Така двата отбора влязоха в последната четвърт един до различен в резултата.

Тройка на Блейк Шилб върна преднината на гостите при 61:59 за пръв път от средата на втората четвърт. Нов панер на Бохачик изведе чехите напред в резултата с 63:59 тъкмо 7 минути преди края, само че капитанът на българския отбор Павел Маринов отговори с тройка за 62:63.

Зрелищна забивка с две ръце на 217-сантиметровият център Онжей Балвин още веднъж изведе Чехия с 4 точки напред в резултата при 68:64 единствено 4:07 минути преди края.

Тройка на Александър Янев приближи българския отбор на точка от противника при 70:71 единствено 3 минути преди финалната сирена. Нов панер на Янев 2:03 минути преди края направи резултата 73:73.

Последваха няколко безрезултатни набези и за двата тима, само че 19.5 секунди преди края Блей Шилб със пукотевица от приблизително разстояние докара резултата до 76:74 в интерес на Чехия.

Александър Янев бе фаулиран в ответната офанзива и застана на наказателната линия, само че пропусна първия и вкара втория панер за 75:76, като до края оставаха единствено 9 секунди.

Бохачик бе прецизен и при двата последвали наказателни удара за Чехия за 78:75. Станимир Маринов също получи право да извършва фаулове 2,5 секунди преди края. Гардът на Левски Лукойл вкара първия, пропусна преднамерено втория, само че при добавката Дий Бост пропусна и по този начин България отстъпи със 76:78.

Най-резултатен за българския тим бе Павел Маринов с 15 точки, до момента в който с по 13 останаха Дий Бост и Станимир Маринов. За Чехия с 24 точки най-резултатен бе Яромир Бохачик. Блейк Шилб остана с 13.

В неделя България гостува на Финландия в идващия си мач от квалификациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР