Националният отбор на България има нов селекционер. Името му ръзкриха

...
Националният отбор на България има нов селекционер. Името му ръзкриха
Коментари Харесай

Кръстаич ще взима по €20 000, целта е Евро 2024

Националният тим на България има нов селекционер. Името му ръзкриха сръбските медии в събота следобяд. Това е локалната легенда Младен Кръстаич. 48-годишният експерт е бил контрактуван от БФС през предходната седмица, а от оповестената фотография на Кръстаич, Борислав Михайлов и Георги Иванов е видно, че това е било отпразнувано на маса.

Събитието се е случило във ВИП залата на първокласен ресторант в София.

Младен Кръстаич е славна фигура в историята на Партизан. Има и богата кариера в чужбина - записва над 200 мача в Бундеслигата за Вердер и Шалке 04.

Боби и Гонзо са поканили Кръстаич за договаряния у нас през втората половина на предходната седмица, с цел да уредят всичко към новия селекционер на България, който ще поеме отбора след оставката на Ясен Петров. Както е известно, Гонзо води краткотрайно трикольорите в два дуела - срамът с Гибралтар (1:1) и визитата в Грузия (0:0).

Договорът на Кръстаич ще е до 30 юни 2024 година. Всички елементи към този момент са конкретизирани, като съгласно осведомени той ще получава по 20 000 евро на месец. Георги Иванов сподели неотдавна, че ще има беседване за това кой да поеме националите.

Такова е извършено, само че в доста стеснен кръг, формиран от мощните хора в БФС. В свое изявление от предходната седмица той разгласи, че вид за поста е чужденец, като е визирал точно Кръстаич. Гонзо бе безапелационен, че решението ще бъде взето на Изпълком на 28 юли, на който ще бъдат препоръчани няколко кандидатури, които ще бъдат обсъждани.

" Президентът Борислав Михайлов сподели, че в края на юли ще обявим кой ще бъде треньор. Това ще се случи на Изпълкома. В момента текат диалози и обсъждаме кандидатури с техническия екип, с който би трябвало да изберем кои ще бъдат претендентите за треньор и на 28 юли. Изпълкомът ще вземе крайното решение кой ще води България ", показа Иванов пред " Блиц ".

Решението обаче към този момент е взето и всичко оттук насетне е просто условност новината да бъде оповестена публично. Българските варианти за поста бяха Никола Киров-Белия, Димитър Димитров-Херо и Александър Димитров. От БФС обаче са се спрели на Кръстаич в последния миг, като неговата кандидатура се е появила неотдавна.

Така след 12 години чужденец още веднъж ще води националния тим. Последният подобен - Лотар Матеус, бе и предходният с толкоз високо заплащане - към 50 бона. Всички останали треньори след него получаваха много по-малко.

По време на диалозите с Кръстаич на него му е била сложена съответна цел - класиране на България на Евро 2024, което ще се организира в Германия. Припомняме, че последното ни присъединяване на подобен конгрес бе на Евро 2004 в Португалия. След това стартира ръководството на Боби Михайлов и резултатите са известни на всички.

Квалификациите за европейския шампионат стартират в края на март 2023 година и ще приключат през ноември.

Сега, в края на септември, предстоят още два мача на нашите от групата за Лигата на нациите - домакинство против Гибралтар (23 септември) в Разград и посещение на Северна Македония (26 септември) в Скопие. Тези срещи ще са опознавателни за Младен Кръстаич, в които той ще би трябвало да си построи мнение за състезателите преди квалификациите за Евро 2024. В екипа му ще влизат още двама сърби - асистент и кондиционен треньор. За вратарите пък може да се грижи братът на Боби Михайлов - Руслан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР