Националният координатор на „Атака“ Светлозар Лазаров обяви, че именно неговата

...
Националният координатор на „Атака“ Светлозар Лазаров обяви, че именно неговата
Коментари Харесай

Светлозар Лазаров: „Атака“ спря гоненето на руски дипломати и Истанбулската конвенция

Националният координатор на „ Атака “ Светлозар Лазаров разгласи, че точно неговата партия е предотвратила изгонването на съветски дипломати от България и приемането на Истанбулската спогодба. Той разкри още, че даже е съществувал действителен риск държавното управление да падне, в случай че тези стъпки бъдат подхванати от кабинета.

„ Истанбулската спогодба не беше призната и повода е позицията на „ Атака “, подкрепена и подкрепена от сътрудниците от Вътрешна македонска революционна организация с риск даже да падне държавното управление. Пак с помощта на „ Атака “ от България не бяха изгонени съветски дипломати след скандалния случай „ Скрипал “. Ако ние не бяхме в ръководството, евентуално държавното управление щеше да заеме и по-ястребска позиция във връзка с Сирия и нарушаването на интернационалното право “, съобщи Лазаров пред партийната телевизия „ Алфа “. Повод за думите му бяха дейностите на така наречен “десни” партийки, които нападнаха Атака и водача й Волен Сидеров поради визитата в Крим предходната седмица.

„ Рейтингът на всички партии, които се дефинират като десни и не са показани в българския парламент, е по-нисък от този на „ Атака “. В момента те търсят политическа легитимация и по принцип не би трябвало да им се дава отговор, тъй като се пробват да събират политически дивиденти на гърба на „ Атака “ и да вбият чеп в обединението „ Обединени патриоти “, както и в огромната коалиция сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти “, разяснява Светлозар Лазаров.

Той добави, че позицията на „ Атака “ за Крим е поредна и тествана в годините. „ След прецедента „ Косово “ не виждам какво толкоз има да разясняваме Крим и прекосяването му под съветска пълномощия след извършения там референдум “, разясни националният координатор на „ Атака “. Според него никой не е очаквал, че когато „ Атака “ влезе в ръководството на страната, ще продължи да отстоява своите позиции. „ Атака “ не промени на платформата си и на своите гласоподаватели. И това е най-големият потрес за всички недоброжелатели на партията, тъй като тя покачва рейтинга си “, добави Лазаров. В същото време, съгласно него, „ десните “ партийки, които атакуват „ Атака “ поради Крим и, сякаш, се борят с корупцията са носители на сериозен корупционен заряд. „ Борците против корупцията светят като коледни елхи “, сбит беше Лазаров.

Той разгласи, че България би трябвало да развива взаимоизгодни връзки както с Русия и останалите европейски страни, по този начин и със Съединените щати. „ Тези връзки би трябвало да са равнопоставени и функционалност на нашия народен интерес. Нека да приказваме за газопроводи и нуклеарни централи, за основаване на работни места, а не за ислямизация и циганизация на България “, сподели Лазаров във връзка на последните рецензии от Държавния департамент на Съединени американски щати, съгласно които у нас има корупция и напън върху ромите. „ Този звук и тези изводи не ми харесват “, безапелационен беше той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР