Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния определи днес нови

...
Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния определи днес нови
Коментари Харесай

От 25 октомври влизат в сила нови ограничителни мерки в Румъния

Националният комитет за изключителни обстановки в Румъния дефинира през днешния ден нови противоепидемични ограничения, които влизат в действие от понеделник, 25 октомври.

Съгласно решението на комитета се не разрешава за период от 30 дни придвижването отвън дома в часовия период 22.00-05.00 часа, с избрани изключения. Ограничението не важи за имунизираните лица или преболедувалите COVID-19.

Забранява се за интервал от 30 дни активността на икономическите оператори, които правят търговия или оферират услуги в пространства на закрито и намерено, в часовия период 21.00-05.00 часа.

Дейността на заведенията за хранене, кафенетата и други заведения на закрито и намерено се позволява при запълване на до 50 % от потенциала в интервала сред 05.00-21.00 часа.

Забранява се активността на питейните заведения, клубовете и нощните заведения за период от 30 дни, организирането на частни събития (сватби, кръщенета и т.н.), както и на концерти и представления.

Забранява се наличието на аудитория на спортни надпревари.

Достъп до всички действия и събития, проведени според решението на комитета, се позволява единствено на имунизирани или минали през заболяването лица.

Работодателите би трябвало да обезпечат отдалечен режим на работа за минимум 50 % от чиновниците.

Достъпът на посетителите до централни и локални публични институции и стопански оператори, работещи в частни офис здания, се позволява единствено на лицата, които са имунизирани, преболедували COVID-19 в през последните 180 дни или тествани.

Носенето на защитна маска става наложително във всички публични пространства навън и закрито, на работното място и в публичния превоз.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР